Årets första rullskidintervaller


Så har man den 3:e juli 2020 kört årets första rullskidintervaller, sist i hela Sverige. Jag körde olika varianter av skejtintervaller på rullskidbanan efter jobbet. Började med en flackare tröskel på precis över 40 minuter på mina Marwe 7:or, som är något trögare än Marwe 6:or och gamla Elpex 3:or. Jag hade stora problem med att få till tekniken och min högerfot domnade snabbt men fick lite liv i den på slutet. Kroppen i sig svarade jättebra men hade svårt att driva puls, trots gårdagens vilodag samt att jag faktiskt sovit nära åtta timmar senaste två nätterna. Så kan det vara ibland. Jag hade bara 152 (78 %) i snittpuls och tog 201 höjdmeter på de 16,16 kilometerna man åkte. Snittfart på 24,1 km/h 

Sen körde jag två intervaller från snölagret, en gick upp till utegymmet och en till Björnberget, har faktiskt inte åkt så fort enligt Strava så det var en gedigen insats. Jag fick dessa siffror från de två intervallerna:

  • 4:33 min – 1,35 km – 162 (84 %) snittpuls – 60 höjdmeter
  • 3:40 min – 0,92 km – 159 (82 %) snittpuls – 60 höjdmeter

Avslutade sedan med två block av 5×40/20 intervaller, glömde klocka av första men andra blocket hade jag 158 (81 %) i snittpuls och kom 1,67 kilometer kilometer samt 33 höjdmeter och sex fallmeter. 

Även om jag bara hade 173 (89 %) i maxpuls tyckte jag att det blev ett bra pass. Det var jobbigare än vad pulsen skvallrade om. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *