Årefjällsloppet

Målgång damer.

Har varit langare idag, inte droglangare utan dricklangare för våra åkare i klubben. Var kul och det gick bra. Lite sugen var man förstås att åka men mina skidor med tillbehör vet jag fortfarande var de finns.

Grymt kul att det blev svensk seger i form av Britta  Johansson Nordgren och en fin tredje plats för Oskar Kardin i den brutalt tuffa avslutningen i en slalombacke. En annan liten backe är ju Peak Performance Vertical där vi sprang från Åre torg till Åreskutan förra sommaren. Då spurtslog jag Kardin om man nu kan det i ett sådant lopp. På den tiden hade jag i alla fall ett starkt hjärta som slog. Tider det.

På eftermiddagen, lagom till sista åkaren var i mål åkte jag ut en sväng på dagens bana. Åkte från målet i Edsåsdalen och vände strax innan Ottsjö och åkte tillbaka. 27 kilometer på två timmar hann jag med. Snittpuls på 125 (64 %) och 530 höjdmeter plockade jag på dagens runda. Fick låna pjäxor och skidor som var Madshus nanosonic intelligrip, skinskidor alltså. De fungerade bra och de gled framförallt bra och högg inte när man tryckte på.

Dameliten startar, där Fia och Freya startade.

Adam körde ovallad på den tuffa banan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *