Åkt på tävlingsrull

Var ute på Österlen i det fina men kyliga morgonen, som det var idag, soligt med nordlig vind. Åkte på mina klassiska eagleskidor, de jag åkte på i danska mästerskapen. Kul med PU- hjul (eller tävlingsrull), det går snabbt oavsett om man tar i eller inte. Åkte innan frukost och var lite seg att komma igång. Dessutom lossnade en mutter från ena hjulet, men det gick med handkraft att skruva på och fortsätta åka. Åkte sen vidare utan problem. Efter en mil, började jag köra en del korta impulser och väckte kroppen en del. Kunde sen hålla en bit över 30 km/h i snitt i medvinden. Blåste inte mycket men det märktes ändå tydligt var vinden kom ifrån. Avslutade med 3,5 km i ett något högre tempo men ändå inom A1. Snittade 27 km/h den biten, känns ändå ganska bra men det är verkligen annorlunda att åka på tävlingshjul kontra gummi 2:or. Rundan jag åkte var Övraby – Toarp – Östra Ingelstad – Hannas – Bollerup – Toarp – Övraby. Snittpuls 127 (66 %), snittfart 24,1 km/h, 171 höjdmeter, distans:27,9 km.

Kvällspasset blev inomhus och i gymmet i Artic Lund. Den bestod av 5 min Skierg, 20 min bål, Auklandstyrka, d.v.s. 50 sek jobb och 10 sek vila, med en min vila vart 5:e min. Körde även  5 min planka. Sedan blev det ben och armar i 20 min, så totalt 50 min styrka, så här på en tisdagskväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *