After run och intervaller

Gänget som sprang ikväll!

Två pass på en dryg timme vardera blev det idag, först klassiska intervaller och sen löpning med TNT. Jag körde ganska korta klassiska intervaller i bra hög fart likt en distanstävling, så inga tokstumma ben idag inte men bra kontrollerad fart i de långsamma förhållandena som det var idag. Ny snö och kallt (-11) gjorde att det gick ganska långsamt och man fick känslan att det inte gick så bra. Stakningen var seg men diagonalen fungerade kanon och hade nästan rullskidgrepp trots man åkte på burkvalla i form av VR40. Jag startade alla intervaller på stadion där varannan gick i mål på stadion och varannan intervall på toppen av Björnberget. Intervall ett och tre var 1,75 kilometer långa och 55 höjdmeter, de gick från stadion upp i skidskytteslingan men sen vek av och åkte sprintbanan ner till stadion igen. Intervallerna två och fyra gick från första backen ut ur stadion och skidskytteslingan men gick hela vägen upp till Björnberget via Torget. Hela den sträckningen var 1,02 kilometer lång och 48 höjdmeter. Siffrorna såg hursomhelst ut såhär:

  1. Tid: 5:11 min – Snittpuls: 161 (84 %) – Maxpuls: 171 (89 %)
  2. Tid: 3:49 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 175 (91 %)
  3. Tid: 5:08 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  4. Tid: 3:44 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)

Lite låg snittpuls men helt okej annars men fått ont i armbågen lite igen men tur att man fick en liten akuttid imorgon så den ska få behandling imorgon. 

På kvällen hade vi TNT- löpning och efter åt middag, en s.k. after run, mer sånt åt folket. Det stod backintervaller på programmet så de fick jobba i djupsnön, även jag ska tilläggas. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *