7:a idag

Kunde inte riktigt hålla samma fina 4:e placering som igår, utan hade gårdagens 5:a, 6:a och 7:a förre mig idag. Idag var det inte direkt linneväder utan 4 grader regn vid start, som var 1 grad snöblandad uppe på toppen och målet på Hovfjället. Kallt och blött var det, förra året var det 25 grader varmare och sol, vid ungefär samma tid på året och på samma plats, galet! Loppet i år gick på PU- tävlingshjul, medan det gick på 2:or ifjor. För min del passar det bättre att åka på 2:or uppför,  på tävlingshjul går det lite för lätt att åka på uppför. Trots detta är dagens lopp det bästa klassiska backrace jag nånsin har åkt.

Kämpade på med några hundra meter kvar, segt var det! Foto: Håkan Huselius

Kämpade på med några hundra meter kvar, segt var det! Foto: Håkan Huselius

Jag staka på i slutet. Foto: Håkan Huselius

Jag staka på i slutet. Foto: Håkan Huselius

Resultat

Loppet idag var inte en av de bättre men trots det var jag inte så värst långt efter segraren Robin Norum. Robin vann idag igen och jag var 1:44 efter honom i mål. Fick ändå stå längst fram i starten, men trots det fick jag en dålig start. Var inte alls pigg och fick små släppa lite i första klungan som gick ganska snabbt. Var väldigt mycket attackåkning, likt cykling fram tills backens början. Kunde hänga med utan att maxa men kändes väldigt segt. Hade sen problem med att komma in i rytmen i diagonalen i första branten. Tappade klungan där och det gick väldigt fort framme i tät. Kom in i rytmen och åkte lugnt och stort men utan vidare tempo. Tempo hade Oscar Persson som kom om mig efter ett stavbrott som han hade i början av loppet. Kunde inte ta rygg men var samtidigt inte trött eller speciellt stum. Har dessvärre ingen vidare tryck i diagonalen, som måste jobbas på.

Här kommer jag i backen. Foto: Håkan Huselius

Här kommer jag i backen. Foto: Håkan Huselius

Kom ikapp och förbi Johannes Ringsby, Måns Sunesson och Rasmus Blom och hade siktet ställt mot de framförvarande men lyckades aldrig komma närmare, utan tappade något på slutet istället. Disponerade loppet annars väl, men 87 % i snittpuls är inte direkt högt, kunde helt enkelt inte åka snabbare. Första 1:a km hade jag en snittpuls på 80 %, 2:a km 82 %, 3:e km 87 %, 4:e km 88 %, 5 :e km 89 %, 6:e km 90 % och 7:e km 91 %.

Lyckades dock hålla Måns bakom mig med 13 sekunders marginal. Annars åkte många i klubben bättre idag än igår. Freya åkte bra idag med och blev återigen 3:a i juniorklassen. Oskar åkte bättre än igår och även Rickard åkte bättre och gjorde ett kanonlopp. Marcus var tyvärr sjuk och kunde dessvärre inte deltaga. Emil Folkesson som precis som jag och övriga åkare från klubben har börjat med skidåkning i sen ålder, åkte även han mycket bra.

Väldig nöjd med med helgen, både med teknikträning och tävlingar. Det är väldigt roligt att åka på träningsläger och denna gång en härlig mix med olika typer av erfarenhet på rullskidor. Nyttig och roliga att träna med lite nya ansikten. Vill tacka alla inblandade för ett härligt träningsläger!

Marcus hade gjort en snögubbe vid skånska flaggan i den sista tuffa stigninen

Marcus hade gjort en snögubbe vid skånska flaggan i den sista tuffa stigninen. Foto: Håkan Huselius

Data från pulsklockan!

Sträcka:
7,16 km
Hastighet:
16,9 km/h
Tempo:
03:33 min/km
Maxpuls:
180 slag/min
Snittpuls:
166 slag/min
Kaloriförbrukning:
466 kcal
Intensitet:
17
Träningseffekt (TE):
4,4
Höjdmeter Upp:
400 m
Nedstigning:
23 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *