6×1000 meter på Hofvallen

Var inte ensam ikväll, var bla en gubbe som sprang med sin rullator. Det vill jag också göra när jag blir gammal och har rullator.

Lyckades få till lite kvällsträning efter en riktigt lång dag. Har haft lite svårt att sova av oklar anledning den senaste tiden. Äter bra och är riktigt trött på kvällarna men värmen inomhus kan vara en anledning, alla myggbeten man fått från plantsättningen en annan. Med några timmars sömn så åkte jag till jobbet strax efter fyra. Kunde klippa i lugn och ro tills en galning till golfare (golfare är ett märkligt släkte) som slog en boll som var nära att träffa min klippare. Frågade honom om han hade barn och han brukade slå bollar på dem, sen fick jag klippa i lugn och ro. Hann även med möte och gräsklippning hemma denna eftermiddag. 

Sedan blev det träning, knappast pigg och motiverad men med både Red Bull, sportdryck liquid och gel gjorde att den cocktailen höll mig någorlunda över ytan. Var dessutom årets första banpass så var knappast upplagd för succé. Efter uppvärmning (vi sprang t/r) och löpskolning drog jag igång. Min plan var 5-6 intervaller och att jag skulle öka farten allteftersom. Det blev sex intervaller och lyckades med negativa splits, men däremot inga drömtider. Men bättre att vara lite återhållsam såhär i början, kändes i låren kan jag säga. Tider och snittpuls:

  • 3:26 min – 157 (81 %) snittpuls
  • 3:25 min – 160 (83 %) snittpuls
  • 3:22 min – 163 (84 %) snittpuls
  • 3:19 min – 165 (86 %) snittpuls
  • 3:17 min – 168 (87 % snittpuls
  • 3:14 min – 170 (88 %) snittpuls

3:14 minuter har jag haft som bäst på 1000 meters intervaller, 3:16 minuter hade jag som bäst förra året. Ikväll landade snittet på 3:21 minuter, så inte så bra direkt men nöjd att jag kunde pressa mig på slutet tack vare mer återhållsam i början. Jag startade varje intervall var sjätte minut så vilan var mellan 2:30-2:45 minuter på ett ungefär. Kände att jag behövde varenda sekund idag, redan efter en intervall så var benen stumma och efter sista så kunde jag knappt gå då baksidorna värkte. Hade annars ganska låg puls men det har sin förklaring. Få säga att löpsteget var inget vidare heller, finns utvecklingsmöjligheter för mig. 

Supportrarna 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *