5×5 minuter klassiskt

Ja, jag vet, jag åkte inte här idag men har ingen annan vettig bild, rullskidorna och sommarpjäxorna använde jag dock idag, precis som på bilden. Var förövrigt kallt idag och dagens enda regnskur kom när man just skulle ut och åka, kallt det om man lägger till vinden och att det precis var tvåsiffrig temperatur.

Tjena på er mina vänner, måste börjar att be om ursäkt efter min extremt långsamma snittfart under gårdagens distanspass på 4:or, 16,5 km/h är inte okej nånstans överhuvudtaget och att jag kvittrade upp fågelhjärtat i 137 (72 %) också under passets gång är under all kritik och ta åt mig av detta efter gårdagens kritikstorm. Detta skall inte upprepas, jag lovar. Hoppas du är nöjd med denna ursäkt Adam?

Nog om det (ironi om ni inte fattar det), jag körde en timme och kom 19 kilometer, gissa den snitthastigheten om ni kan? En fart på mina normala nivåer igen men det kan också beror på att jag körde 5×5 minuter klassiska intervaller från snöhögen upp till utegymmet på mellan 4:55-5:00 minuter vilket var klart överförväntan men samtidigt är skillnaden inte jättestor när man kör uppför emellan de olika rullmotstånden men 4:orna rullar lik förbannat inte snabbare för det. Tyckte jag hade lite energi efter en lång arbetsdag men känslan var faktiskt riktigt bra, hade bra driv hela tiden oavsett om det var i de brantaste partierna eller på krön där jag kunde mata på ordentligt med stakningen. Trots pulsen var hög så orkade jag köra igenom alla intervallerna på ett bra sätt. Var förövrigt glad att det inte var så många sekunder man behövde staka per intervall. Nästan 500 höjdmeter hann man med vilket är styvt på en timmes åkning. Exakta siffror från passet återkommer jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *