5×5 min SkiErg

Drog en AW på STC tillsammans med Therese idag, det blev SkiErg 5×5 minuter. Tanken var 6×5 minuter men var bra krokig redan efter tre intervaller så det blev 5×5 minuter, annars hade jag stått kvar och dragig än. 

Jag hade lite känningar i både handled och armbåge sen plansättningen igår, där det var stenigt värre. Dock inga problem att dra och armbågsproblemen försvann faktiskt när jag började sätta plant för några veckor sedan. Jag tror att härda ut kroppen funka ganska bra på en egentligen, den är bra att anpassa sig. Tror också på att träna bort problem såsom känningar lite här och där, dock är jag ändå bra att vila lite när det känns inte helt hundra och där jag kan förvärra något. Just nu är jag lite försiktig med ena låret som fått lite stryk senaste dagarnas hårda löppass. 

Nåväl, dagens pass var svettigt och riktigt kämpigt. Jag började med fem minuter i 2 min/500m tempo, hade så låg snittpuls som 118 (61 %). Har ingen vettig förklaring varför jag hade så låg puls på uppvärmningen, har sovit cirka 7,5 timmar i snitt hela veckan och har endast tränat ett konditionspass hittills den här veckan men arbetsbelastningen gör väl sitt. Kan inte ens skylla på vätskebrist idag. 

Körde sedan 5×5 minuter med två minuters villa mellan varje intervall, glömde att klocka av någon intervall men blev som vanligt trött och kunde tillslut skrämma upp pulsen till 186 (95 %), när jag spurtade på sista intervallen. Snittpulsen på de två sista låg på 172 (89 %) och svetten rann som bara den hela tiden, mer eller mindre  i alla fall. Jag snittade intervallerna på 1:46,9 min/500m, det var bra och något jag hoppades på. Sista två gick över 1:47 min/500m så gick nog lite hårt i början men blev bra pass och jag har faktiskt inte kört så här hårt stakning/SkiErg sen februari, men körde SkiErg för en dryg vecka sedan. Med tanke på bakgrunden så var jag nöjd med dagens pass, dessutom vägde jag in på 68,1 kilo och det är knappast någon fördel om man ska dra snabba tider. Körde som vanligt på motstånd sex och använde gummiband runt midjan för bättre hållning och teknik. 

Bilder som Therese tog:

+watt i flaskan


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *