5:a Frösöberget runt

Mot mål. Foto: Therese Hansson.

Lyckades bli 5:a på dagens annorlunda påfrestande men ändå spännande och roligt tävling. Start och mål vid Utsiktstornet på Frösöberget (Östberget), där jag tillslut spurtade till mig en 5:e placering, på tok för långt efter och på tok för dåligt helt enkelt. 

Resultat

Starten var annorlunda på så viss att man sprang utför de två första kilometerna innan det var lite upp och ner fram till fem kilometer innan det bara var uppför till toppen och målet igen. Jag är inte jättebra att springa utför och framförallt inte på asfalt och länge där jag mer eller mindre sprang sönder vaderna trots jag försökte springa försiktigt och smart, vilket jag sedan fick sota uppför där jag inte alls hade någon spänst uppför tyvärr. Efter tre kilometer hade jag 9:10 minuter och efter fem kilometer 16:30 minuter, personliga rekord om man tänker så men nu gick det mycket utför innan de sista fyra kilometerna där jag sprang en halvminut långsammare än när jag sprang ett drag den 5:e september, visserligen utvilad men borde sprungit minst lika snabbt idag egentligen. Benen lyssnade helt enkelt inte uppför och pulsen gick faktiskt ner när väl den långa stigningen började. Var less som bara den men spurtade ändå om en i sista backen upp till mål men i det stora hela en klen tröst. 

Siffror från loppet:

 • Tid: 33:16 min
 • Distans: 9:01 km
 • Snittempo: 3:41 min/km
 • Snittpuls: 176 (91 %)
 • Maxpuls: 183 (94 %)
 • Höjdmeter: 185 m

Dagens kilometertider, höjdmeter i parates enligt Strava.

 1. 2:49 min (-67 m)
 2. 3:00 min (-54 m)
 3. 3:28 min (1 m)
 4. 3:27 min (-29 m)
 5. 3:44 min (0 m)
 6. 3:57 min (27 m)
 7. 4:03 min (24 m)
 8. 4:13 min (33 m)
 9. 4:31 min (61 m)
Spurta mig till en 5:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *