5000 m SkiErg på motstånd 1 + kvällsskejt

Här for jag förbi 15 gånger ikväll

Jag lyssnar en hel del på poddar och en som jag lyssnar på är Lagom Kondition med Erik Wickström och Niklas Berg där man i det senaste avsnittet pratade om träning med stakmaskin och dess påverkan o.s.v. Bl.a. intressant att det möjligen går att dra ”snabbare” ju tyngre motstånd man har. Jag har tidigare dragit på motstånd sex mestadels och även när jag kört mina 5000 meter test, vilket i och för sig bara har hänt två gånger. Båda gångerna i höst. Därför tänkte jag att man kunde testa att dra ett 5000 meter test på motstånd ett och ett test på motstånd tio, idag blev det på motstånd ett. Tanken är att jag ska dra ett nytt test om en vecka på motstånd tio och ska försöka ha liknande förutsättningar vid båda tillfällena. Jag vägde mig bl.a. idag, något jag inte gjort på hela hösten, vägde in mig vid två tillfällen hemma (71,3 och 71,2 kg) och två tillfällen på gymmet (67,4 och 64,3 kg), med facit i hand så tror jag mer på mina siffror från min våg hemma, alltså runt 71 kilo. 

Upplägget idag var att dra tio minuter i 2:05 min/500m tempo, vilket jag gjorde men glömde starta klockan, tror jag hade en snittpuls på nära 130. Sen två minuters vila, innan jag drog igång mitt test. Avslutade med två minuter vila och fem minuter lugnt i 2:30 min/500 m tempo.  

Jag fick 18:17,0 på dagens test, 12 sekunder från mitt senaste test som också är min bästa tid. Jag upplevde att det var lätt att dra men svårt att hålla frekvensen men var jämn. Dock glömde jag kolla vad jag hade i watt men annars ska det bli intressant om jag kan förbättra min tid kraftigt på motstånd tio. Jag hade en låg snittpuls idag, vet inte varför men 170 (88 %) är lågt då man tar ut sig maximalt. Har ingen vettig förklaring varför, hade vilodag igår och då brukar pulsen kunna gå upp lätt som en plätt men inte idag. 

På kvällen efter jobb så skejtade jag 15 varv på 1,7:an, den är inte riktigt så lång men 24,7 kilometer blev det, 419 höjdmeter och 130 (67 %) i snittpuls. Bra driv men har fortsatt lite problem med en ömmande vad, hoppas på ovanan på längdskidor som är orsaken. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *