50 minuter tröskel skejt

Blev smygfotad under dagens skidtur.

Idag körde jag mitt första fartpass på snö sen i april och mitt första fartpass skejt överhuvudtaget sen jag åkte världscupen på rullskidor i mitten av juli, så kan väl påstå att det kändes en aning ovant att åka idag, lite som Bambi på hal is. Dagens förhållanden var helt okej trots temperatur på ett antal plusgrader, blev mer uppkört och lösare ju mer jag hann åka så varvtiderna gick lite långsammare och långsammare ju längre jag åkte på den 1,7 kilometer långa slingan jag harvade runt varv efter varv. Känslan var okej men märks också att styrketräningen har uteblivet till stor del det senaste halvåret då jag inte orkade hålla emot bålen så bra som jag hade önskat. Åkte runt själv men hängde på Olle Jonsson och Co i ett knappt halvt varv (mestadels i den enda stigningen på slingan) då de körde dryga två varv som intervaller. Det var enda gången man inte låg i tröskelpuls, jag hade 187 (96 %) när jag bestämde mig att släppa, jag är både ett och två snäpp efter dessa snabba herrar, möjligen tre snäpp sämre men samtidigt bra att kunna jämföra med andra bättre skidåkare för att få en indikation hur man ligger till. Kände framförallt att jag inte åkte så fort då det gick svagt utför idag, har en del att förbättra där.

Siffror från dagens tröskeldrag:

  • Tid: 49:41 min
  • Distans: 18,21 km
  • Snittpuls: 167 (87 %)
  • Maxpuls: 
  • Snittfart: 22,0 km/h
  • Höjdmeter: 328 m
Snabb som vinden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *