4×1000 löpintervaller

Bångman analysera dagens bravader till intervaller. Sprang i min eleganta ryggsäck från Wilja Labs

Idag var det två stelbenta och ovana löparben som fick bekänna färg även om dagens tempo över 1000 meter var helt klart beskedliga, detta mest för att börja löpintervallträningen lugnt så man inte ska skada sig. Däremot så ska jag tävla redan om en och en halv vecka när Österlen spring trail går ut av stapeln. Undra hur detta ska gå. Idag däremot så körde vi ihop i ett behagligt tempo runt 3:45 min/km, normalt sätt inga större problem att hålla det tempot och min för dagen sparring kamrat var Mattias Bångman och vi är jämna när det kommer till löpning, vi sprang bl.a. tillsammans när vi körde sub 17 minuter över 5000 meter bana en sen kall tisdagskväll i Krokom 2017. Vi höll även ihop stora delar av söndagens klättring uppför Dundret.

Vi sprang runt Lillsjön, relativt platt runda runt sjön, hälften asfalt och hälften grus med lite inslag av slask/is. Planen vi utförde var ungefär 4×1000 meter med en minut gåvila. Kändes bra i en intervall men sen var det inga diamanten direkt, hade dessa fantastiska siffror från dessa fyra intervaller:

  1. Tid: 3:49 min – Snittfart: 15,5 km/h – Snittpuls: 152 (79 %)
  2. Tid: 3:50 min – Snittfart: 16,1 km/h – Snittpuls: 160 (82 %)
  3. Tid: 3:45 min – Snittpuls: 16,0 km/h – Snittpuls: 165 (85 %)
  4. Tid: 3:39 min – Snittpuls: 16,2 km/h – Snittpuls: 167 (87 %)

Generellt en pigg känsla i kroppen, trots helgens två mandomsprov och idag var första fartpasset sen de tävlingarna. Lite låg puls i första men de övriga hade jag inga större problem att få upp pulsen. Däremot så missade jag lite under den andre intervallen som blev lite längre än de övriga men de tre sista höll vi ett relativt jämt tempo.

På eftermiddagen gav jag mig ut på ett kortare distanspass skejt, nypistad här och där i kombination med den tunga blötsnön gjorde detta en långsam historia där man stannade utför på väg ner i Velodromen och fick nästan hoppskejta nerför. Inte det roligaste passet direkt men hinner inte med så många fler pass denna vintersäsong i Östersund. Kom i alla fall drygt elva kilometer på en timme, vilket resulterade i en snittpuls på 124 (64 %) och 250 höjdmeter. 

Nu är jag på väg ner med flyg till Skåne och våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *