4x Nolbybacken


Befinner mig återigen i de södra delarna av Sundsvallstrakten, denna gång är jag på golftränarutbildning på Sundsvalls GK. Passande nog så ligger den nära Nolbybacken, en fin slalombacke som ligger mellan golfklubben och hotellet där jag bor. Det var också Nolbybacken man gick i mål när jag sprang Nolby Sky Race för fyra veckor sedan. Då uppför i besvärlig terräng och idag ”bara” uppför i slalombacken. Inte riktigt lika brant som Gustavbergsbacken, men väl längre och fler höjdmeter. Snittlutning på 22,2 %, 600 meter lång och 135 höjdmeter. Fyra vändor blev det, två med stavar och två utan. Sista intervallen blev lite längre (740 meter), då jag valde en flackare serpentinväg som en liten avstickare. 

Första intervallen var mer en för att komma igång, blandad ungefär hälften skidgång och hufs. Lite för mycket flacka partier så körde nästan bara hufs på andra intervallen. Tredje intervallen kastade jag stavarna och löpte på bra första halvan och hade en förhoppning att klara sub 4 där men stumnade rejält under andra halvan. Men blev ett KOM där på Strava åtminstone. Sista blev som sagt en lite längre intervallen men målgång på samma ställe, d.v.s. på toppen. 

  • 5:08 min – 155 (80 %) 
  • 4:41 min – 163 (85 %)
  • 4:22 min – 168 (87 %)
  • 5:06 min – 163 (85 %)

Nästan 20 minuter A3 tycker jag räcker gott och väl, det viktigaste var att vaden kändes bra. Precis som igår så sprängde jag mig på den tredje intervallen och även idag så hade jag låg puls. Intensiteten var hård i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *