4:a idag i världscupen i skidskytte

Skönt att man få vila ibland när man kör skidskytte och är guide. Bild från VM i Finsterau tidigare i vinter.

Vi lyckades spränga oss in på en 4:e plats när världscupen ukrainska mästerskapen avgjordes idag med 12,5 kilometer med fyra skjutningar. Vi hade tre från Ukraina förre oss och två efter oss. Bästa icke ukrainare var vi och vi var nästan fem minuter förre näst bästa icke ukrainare. Visserligen saknas det några duktiga skidskyttar här men en 4:e plats är ändå en 4:e plats i en världscup.

Resultat

Idag var det gråa moln på himmeln och inte alls lika löst som tidigare dagar här i Sapporo. Var stenhårt men det blev mjukare och mjukare under loppets gång idag. Samma bana sen tidigare, vi har och kommer att åka samtliga lopp på samma bana. Lite ensidigt kanske men banan är riktigt bra och rättvist annars.

Skidåkningen fungerade fint idag, kände mig pigg men hade samma tendens som senaste tiden med att jag få sämre och sämre återhämning ju längre man åker. Hade ändå en effektiv snittpuls på 150 (77 %) vilket egentligen inte är så högt. Blev mycket tjuvskejt kan jag konstatera. Imorgon väntar skidskytte igen fast då i sprint, bara två skjuten alltså. Få se om vi kan prestera något liknande imorgon. Sex bom av 20 blev det idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *