4:a i Nybrorullen

image

Blev en 4:e plats av den första upplagan av Nybrorullen, som gick idag i ett kyligt Småland men det var i alla fall uppehåll under nästan hela loppet. Var ett bra arrangemang och en bra bana om något för flackt. Vi seedade åkare fick låneskidor av Elpex, deras platta gummihjul av typ 2. Bra och rättvisa förhållanden med andra ord.

Starten gick lugnt men sen åkte favoriten Markus Ottosson iväg, som också är en av världens bästa på klassiska långlopp. Efter några km bildades en kvartett, där jag inte drog något på första av två varv. Gick i ett jämt bra tempo. Åkte mest och tänkte hur jag skulle åka det sista varvet. Loppet var platt med få stigningar. 129 höjdmeter gör ju inte mig glad, på det knappa 31 km långa loppet.

Efter drygt 20 km åkning tryckte jag på i en av de få backarna och hemmahoppet, Emil Folkesson flög av. Nu var vi ju tre och sen gjorde Sk Bores åkaren Martin Liljemark ett ryck och vi kunde sånär komma loss, men icke. Vi byte av varandra bra under en kortare period innan jag körde lite längre drag i ett hyfsat tempo. Gjorde en attack i en backe igen och Martin kunde fullfölja och vi blev två igen men Simon kom ikapp när ingen av oss orkade hålla tempot. Vi gjorde vad vi kunde kändes det som. Sen gick det inte fort sista biten in mot spurten, då det var medvind. Valde att ligga sist in i sista kurvan, då jag tryckte på in mot målrakan och fick lite högre fart än dem andra. Martin stack iväg ändå och jag blev tveksamt instängd när jag kom i högre fart. Fanns ju inga spurtkorridorer. Blev stressad och fick inte till spurten alls.

Besviken att jag inte lyckades bli 2:a och få nödvändiga poäng i Huselius rullskidcup. Nästa gång kanske jag försöker på en annan taktik, både under loppet och inför spurten. Eller blir jag bara bäst på att spurta. Åkte in på 1:12:18 och var 3:40 min efter den suveräna vinnaren Markus Ottosson. Måste väl bli 3:40 snabbare för att vara med i världseliten, enkel fakta. Hade en snitthastighet på 25,5 km/h, det är snabbt på nya hjul och att vi faktiskt åkte lite lugnt ibland. Snittpuls på 86 %, vilket visar att det inte var en maxpresentation, mestadels tröskel eller strax under men över 90 % när jag väl tryckte på. Imorgon ska man försöka spöa dansken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *