4 h skejt med GPS- haveri


Drog till med ett långt pass idag, i tid åtminstone. Körde idag precis över fyra timmar effektivtid, längsta passet i vinter med över 1,5 timmar. Inte konstigt det kändes segt och att benen blev trötta under den sista 1,5 timmarna. Dessutom glömde jag vatten så det dammade ordentligt i käften på mig i slutet. Hade gel med mig men den tog jag inte. Kände aldrig att jag väggade utan blev faktisk lite piggare på slutet och drev bra puls trots låg energi. Annars jämn puls under hela passet. 

Jag åkte i princip alla spår som har anslutning till skidstadion. Började med Torråsen, sedan vidare via stadion till Spikbodarna, långa och korta rundan där innan det blev en sväng till Odensala. Sen tillbaka till stadion och snurrade runt lite där tills jag var klar. För första gången så ballade GPS:en ur då den i Torråsen tog en snabb sväng till Opesjön och sen tillbaka igen. Det var givetvis fel och tyckte den fungerade dåligt genomgående. Skulle tro jag åkte omkring 55 kilometer, inte de 62 kilometerna som den envisades att skvallrade om. Jag hade varit nöjd med 62 kilometer i dagens före. På naturspåren i skogen så gled det på bra men var skitigt, annars var det mjukt och tungåkt. Var nog inte minusgrader i natt alls så före efter det. Kring stadionområdet så var det nypistad med väldigt mjukt och sockrigt. När det hela var över hade jag 128 (66 %) i snittpuls, nog den enda tillförlitliga data som är värt att nämna idag. Hade sedan en svag tanke att träna styrka på kvällen. Den tanken var så svag så det blev inget.  

GPS:en hade en dålig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *