3×8 minuter på löpbandet

Blev ett kvällspass denna lördag. Haft huvudvärk från och till under dagen så var väl knappast sugen på att köra intervaller men vila imorgon så är det bara att köra på. Det gick trots allt enligt plan. Sist jag körde åttaminuters intervaller på lutningen 11,7 % så höll jag 10 km/h och i tröskelintensitet. Idag 10,2 km/h på bandet och hårdare intensitet än då, fast jag hade låg puls. 0,2 km/h snabbare är trots allt en ökning med några procent och därför jobbigare, vilket märks framförallt i slutet av varje intervall. Fem minuter lugnt promenad uppför innan och efter intervallerna. Vila låg på två minuter. Såhär såg intervallerna ut i siffror:

  • 8 min – 154 (80%) snittpuls
  • 8 min – 160 (83%) snittpuls
  • 8 min – 164 (85%) snittpuls

En tanke kring ”3×8 minuter på löpbandet

  1. Pingback: 4×8 minuter tröskel på bandet | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *