3×10 min svettiga löpbandsintervaller

Svettig på löpbandet ikväll

Började denna dag med att köra 1,5 timmar skejt tillsammans med Carina, gick lugnt och fint idag. På kvällen efter jobbet så körde jag intervaller på löpband, det blev 3×10 minuter svettiga tröskelintervaller + lite moms. Jag hade det lite tufft idag, fick gå ner lite i tempo efter hand men öppnade lite för offensivt trots allt. Jag började hursomhelst passet med fem minuter 12,5 km/h @ 1 % med 119 (63 %), sen en minuts vila. Sedan körde jag då mina 3×10 minuter med tre minuter vila mellan varje intervall, avslutade sedan med en minuts vila, följd av fem minuter 9,5 km/h @ 1 % med 132 (68 %) i snittpuls. Övriga siffror var följande:

  1. 15,5 km/h @ 5 % – 165 (86 %) i snittpuls
  2. 12,3 km/h @ 10 % – 169 (88 %) i snittpuls
  3. 9,5 km/h @ 15 % – 169 (88 %) i snittpuls

Efter halva andra intervallen gick jag ner från 12,5 km/h till 12,1 km/h för att orka hålla kvar i tröskelintensitet, trist men välbehövligt. Sista intervallen var det bara att ligga kvar på samma hastighet. Jag hade önskat något bättre känsla, svettades mer än vanligt och kan haft en sväng av vätskebrist trots jag druckit väl idag. Få väl erkänna att första intervallen gick lite för fort egentligen för att orka de övriga två. Hursomhelst långt till det ska tävlas i backlöpning. 

+watt i flaskan som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *