3x A3 + 3x A3+ på Frösön

Lyckades få till ett träningspass idag trots intensiv jobbdag som bara rullade och man var en aning mosig när jag gav mig ut kl: 19:30. Jag startade vid Ladängen och sprang över till Gustavbergsbackens botten. Väl där startade jag första intervallen upp till Ladängens topp igen, den som heter Silverling dal till Ladängen topp på Strava. Blev KOM där trots jag stannade för tidigt och ”gick i mål” men det kändes ganska bra men lite halt efter all regn som fallit den senaste tiden, framförallt rötter. Sen körde jag en rakt uppför Ladängen, blev KOM där med även om jag har sprungit tre sekunder snabbare, mycket laktat och ingen vidare känsla upp där. 300 meter lång sträcka med en snittlutning på 23,7 %, brant det. 

Sen sprang jag ner till Gustavbergsbackens botten igen och körde intervall tre men fick ta om den inte mindre än tre gånger då jag sprang fel då jag skulle springa reflexbanan upp till toppen. Det var besvärligt att ta sig upp där då man b.la. fick använda alla fyra och tror jag var långt ifrån mitt pers där. Sprang/gick sedan ner och sprang två korta backintervaller på asfalt, Vintervägen – branten, sprang där på 49 resp. 46 sekunder, snittempo på runt 3:30 km/h och cirka 10 % lutning. Avslutade detta kalas med att springa från botten av Gustavbergsbacken upp nästan till toppen till Ladängen. Jag hade följande siffror på de längre A3 intervallerna:

  • Tid: 5:55 min – Distans: 1,19 km – Snittpuls: 161 (83%) – Höjdmeter: 100 m
  • Tid: 3:44 min – Distans: 0,44 km – Snittpuls: 167 (87%) – Höjdmeter: 95 m
  • Tid: 4:50 min – Distans: 0,88 km – Snittpuls: 163 (84%) – Höjdmeter: 88 m

Var lite segt men blev ett bra pass ändå, som sagt besvärligt på de hala rötterna som kanske också spelade lite roll att pulsen var lite väl låg då det dels var svårt att trycka på men också lite låg på energi men man behöver inte skämmas över tiderna så det är vackert så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *