3:a STC- tour Smartfish Trail Run

Herrarnas topptrio + gräsklipparen. Foto: Viktor Thorn

Lyckades äntligen kliva upp på pallen när fjärde loppet av sex i STC- tour avgjordes i Spikbodarna denna lördag. Har resultatraden 5-4-4 de tre tidiga loppen i denna tour. Banan var visserligen platt men efter all regn på senaste tiden så var det kanske lite mer blött än vanligt där som gjorde det lite extra långsamt men gick ganska fort ändå att springa. 

Resultat

Efter 20 minuter uppvärmning varav sex minuter i tröskelintensitet så var det dags för start för det fem kilometer långa loppet. Jag ställde mig bakom Joacim Lantz i starten och tänkte hålla den ryggen så länge jag kunde på den smala inledningen av loppet. Detta lyckades jag en liten stund, kom ut 2:a men blev sen omsprungen av Ultravasa 2:an Viktor Stenqvist. Kändes ändå på något sätt rimligt med den utvecklingen. Hade lite svårt på de tekniska blötta partierna men sprang förvånads bra på stigarna som var någorlunda torra. Hade lite svårt med greppet på mina å andra sidan slitna Inov- 8 X- Talon som kommer pensioneras efter denna säsong.

Var lite gummibandeffekt mellan mig och Viktor fram till ungefär knappa halva loppet då drog ifrån lite i några längre partier med surhål som stundvis var ganska djupa. I tävlingssammanhang skiter man i att bli skitig och traska på närmsta eller möjligen den bästa vägen. Dock så hade vi skakat av två andra som var med i cirka 1,5 kilometer. 

Kände att jag verkligen fick ta i från start och det är kanske inte så konstigt på ett sådant kort lopp. Tyvärr visade pulsbandet ingen puls men den var garanterat över 180 hela vägen men kändes ändå kontrollerat för orka distansen ut. Något sista kilometern skvallrade om då man ändå höll 3:33 min/km tempo. 4:an som låg ganska nära tog tydligen bonuspriset som var en gräsklippare och släpade in den in mot mål. Så pallplatsen var aldrig hotat tillslut. Topptrion var ganska långt förre övriga och vi var alla tre inom en halvminut. Siffror utan pulsangivelse dock:

  • Tid: 18:13 min
  • Distans: 4,92 km
  • Snittempo: 3:42 min/km
  • Höjdmeter: 18 m 

Bilder

Strax efter start, Lantz hade tydligen redan en liten lucka. Foto: Svärmor


På väg in mot mål. Foto: Blivande frun 
Vinnaren Lantz verkade piggare än mig och Viktor. Foto: Viktor Thorn. 
Efter ca:  500 meter. Foto: Blivande fru

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *