3:a Mudrace 2018

k man räkna med.

Lyckades bli 3:a när Mudrace avgjordes strax utanför ett regnigt Östersund. Egentligen blev jag 4:a men Anders Södergren körde utan tävlan då han inte kunde efteranmäla sig på plats, han blev förövrigt 2:a man i mål efter vinnaren Olle Olsson Bad. Jag själv gjorde ett stabilt lopp men valde helt fel skor med dåligt grepp på det blöta underlaget, jag underskattade helt enkelt terrängen även jag visste om att vi skulle springa igenom både det ena och det andra.

Efter en lång arbetsdag igen så lyckades jag få ihop 45 minuter sömn på eftermiddagen, det var väl det som behövdes för att kroppen skulle fungera bra på dagens race, vilket den också gjorde. Jag hade hög stabil puls under loppet och återhämtade mig bra där man kunde återhämta sig något. Starten gick uppför den gamla slalombacken upp mot ÖSK- området och det gick i bra tempo men inga större problem att hänga med. Sen märkte jag hade problem att springa utför p.g.a. det dåliga greppet jag hade. Jag sprang i Salomon S-lab Sense 6 SG och borde springa i mina Inov-8 X- talon 190. Detta i kombination med att glasögonen immade igen en del gjorde att jag tappade en del utför och sprang faktiskt fel vid två tillfällen även om det var snitslat på ett tydligt och bra sätt. Är väl dags att testa linser, så man slipper glasögon när vädret var som det var idag. Hur som helst tog jag igen lite tid på han som var framförvarande på platten men tappade väldig mycket utför och genom ”vattenhålen” myrpassagerna och tidigare nämnt utförslöpningen. Trist det då jag kunde utmana annars, nu blev det istället ett stabilt lopp där jag egentligen aldrig mattades av förrän sista backen som var samma som starten fast lite till, en backe som var 500 meter lång och 80 höjdmeter. 

Siffror från loppet:

  • Tid: 29:42 min
  • Distans: 6,65 km
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 183 (94 %)
  • Höjdmeter: 169 m
  • Fallmeter: 122 m

Kul med pallplats fast det på ett sätt inte blev så ändå men dagens 3:e plats resulterade i att jag den här månaden få inkomst från fem olika håll, kanske kan behövas då jag sprang sönder mina skor, bokstavligt talat och dessutom hade jag både det ena och det andra i skon som jag märkte efteråt. Skorna hamnade av förklarliga skäl i duschen efteråt. Också kul att jag lyckas mobilisera krafter för att genomföra sådana kraftansträngningar trots jag inte riktigt få ihop tillräckligt med sömn och att jag redan hittills denna vecka hunnit jobba närmare 40 timmar. En mental inställning som har funkat bra under sommar och hoppas man klara sig igenom detta i 2,5 veckor till. 

Försökte se glad ut, misslyckades och ser bara dum ut. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *