3:a Från botten till Sockertoppen Frösön 2022

Foto: Per Danielsson

Då har man tävlat igen, ytterligare ett backlopp och även denna gången hade jag mig förre Håkan Emilsson och Joakim Lantz. Däremot så slutade jag på pallen och det är alltid trevlig, dessutom bara sex sekunder från tidigare banrekordet men det klarade Emilsson och Lantz ganska klart idag.

Start kl:12 och idag var hela familjen med, skoj. Therese tog Lova i vagnen och jag sprang själv. Jag värmde upp i 30 minuter, fyra i tröskelfart och sen några stegringar. Kan inte påstå att det kändes bra, sällan det gör det när jag väl sen springer bra på loppet. Banan vi skulle springa var från Storsjön till toppen av Frösöberget (Östberget). 2,6 kilometer och 170 höjdmeter, underlaget var asfalt rakt igenom. Backe i början sen flackare och sen backe på slutet kan man summera banan kortfattat.

Det var spurtpris redan efter 200 meter så det var många som satsade på det och det gick fort från början och många var med. Själv så hade jag Lantz rygg och det kändes bra, synd bara att man tappade densamme ganska omgående. Efter cirka 100 meter så börjar det stiga på rakt på (Räntmästarvägen), en halvkilometer och 60 höjdmeter (11,6 %) snittlutning. Normalt så passar det bra och även idag, tuggade mig ikapp täten och var då snabbast på den sträckan enligt Strava.

Sen flackade det ut något men böljande uppför emellanåt de närmsta fem minuterna man sprang. Då tryckte Emilsson på lite och vår lilla kvartett splittrades direkt, jag, Mustafa Maher och Lantz sprang ihop fortsatt en kort stund men både jag och Maher fick släppa kort därpå. Tyvärr så hamnade jag lite efter Maher och kom aldrig riktigt upp i rygg bakom Lantz och tappade sen succesivt medan Lantz tuggade ikapp Emilsson. Själv så sprang jag på bra på den mer flackare delen för vara mig.

Sista delen är det en ihållande backe på cirka 600 meter och 58 höjdmeter så nära 10% lutning, här sprang jag bra men tappade ändå rejält på tätduon. Visst, de kämpade om segern och jag såg ganska tidigt att jag seglade ifrån Ismail och behövde inte spurta ihjäl mig men blev givetvis väldigt trött. Sista 100 meterna planade ut och gick faktiskt lite på grusunderlag men skönt som alltid att komma i mål och fixa en pallplats. Data:

  • Tid: 10:30 min
  • Distans: 2,63 km
  • Snittempo: 3:58 min/h
  • Snittpuls: 176 (91%)
  • Maxpuls: 185 (96%)
  • Höjdmeter: 165 m

Jag genomförde loppet bra idag, gick i mitt tempo mer eller mindre hela loppet och gick starkt där det var brantare än 10 %, inget ovanligt för vara mig men det ska ändå göras. Snittlutningen är ändå bara 6,9 % och därför inte det bästa backloppet för min egna del men sprang mer än en halvminut bättre än förra året, då kanske jag hade fått en slev av effekten av vaccinsprutan mot Covid-19.

Tack Robin och co för fantastisk fint arrangemang, lika trevligt som vanligt.Målgång. Foto: ÖP/ Cornelia Wickström
Uppvärmning. Foto: ÖP/Cornelia Wickström
Täten efter ca: 2 min. Foto: ÖP/ Cornelia WickströmEfter målgång. Foto: Svärmor
Prispallen. Foto: Per Danielsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *