3:a Ekopark Trail 2019

Två Tomelillapågar och en britt på pallen

Lyckades ta mig i mål som 3:a när Ekopark Trail avgjordes i ett blåsigt (som vanligt) men i övrigt vackert väder med sol som värmde lite här och där. Eftersom man sprungit så himla lite senaste halvåret så är jag nöjd att jag krigade på i nästan 14 kilometer och kunde bli 3:a tillslut och bara 22 sekunder från seger. Var ingen vacker syn när man blek med pålagda april- kilo på kroppen dunsade fram med mina älgkliv där det gav utslag på richterskalan över hela sydöstra Skåne, ingen gruvdrift som provborra utan mina tunga steg som gav utslag. Det var i alla fall så det kändes, ovant med tunga ben. 

Resultat Ekopark Trail 2019

Innan start så kändes det ganska bra och uppvärmningen gick bra med lite löpskolning och några minuter tröskel, men var samtidigt orolig hur länge benen skulle palla med att springa hårt så länge vilket de egentligen inte gjort sedan oktober. Starten var kontrollerad och byte några ord med Jerry Persson som jag gick högstadiet med för längesedan, på den tiden sprang vi runt sub 18-19 minuter på 5 km testerna. Vi höll täten och det kändes bra men benen blev tunga redan efter knappt tre kilometer och släppte där men slutlige vinnaren stannade och snörade om och kort därpå var jag ikapp med Jerry i tät och hängde med tills där terrängen blev riktigt tuff och besvärlig på dagens bana. Öppnade förövrigt första fem kilometerna å 17:59 minuter och som var relativt lätta och gick på mest på skogsväg och lite på stig. Sen började det bli riktigt tufft, svår terräng med korta knixa backar både upp och ner samt förbi diverse olika passager över stenrösen och dylikt. Var knappast lätt att springa fort där som man kan se på mina kilometertider nedan. Gick också förbi Jerry och försökte hålla farten i broderlig anda, tyckte gick bra till en början men föll och slog knäet. Gick bra att fortsätta av ren adrenalin men nu ikväll så kan jag knappt gå eller böja eländet som kallas högerknä. Tur att man inte ska springa imorgon. Tyvärr kände jag tidigt i loppet att jag inte riktigt hade något tryck eller spänst uppför vilket bruka vara min grej så har en del mil till i benen innan jag är där + löpskolning och allt det där. 

Jerry gick om strax innan vi vände i Hallamölla, gick sen i tempo som var i röd zon men fortfarande hade jag krafter att gå med och hade det som taktik och tur var väl det att en gubbe flög av så vi blev en trio och visste att en pallplats skulle man klara av.  Flög själv av med cirka två kilometer kvar men försökte trycka på bra på slutet då det gick en del uppför men det svarade dåligt eller snarare inte alls. Ändå nöjd över insatsen men behöver mer löpträning helt enkelt för formen är bra och rent fysiskt kan jag inte klaga men fick som väntat ont i vaderna ganska tidigt i loppet men gick nästan bättre än förväntat ändå. Stort tack för Gael och övriga som har gjort ett jättebra arrangemang, själv så behöver jag ett år på mig att återhämta mig och komma igen nästa år. 

På kvällen spenderade jag tid i Malmö med kompisar och vi såg Malmö FF- Östersunds FK och det var väl tur att det blev tre pinnar för de himmelsblå för annars hade det känts dåligt att ta flyget upp till Östersund. Mer bilder kommer imorgon!

Siffror från loppet:

  • Tid: 53:31 min
  • Distans: 13,66 km
  • Snittempo: 3:55 min/km
  • Snittpuls: 180 (92 %)
  • Maxpuls: 187 (96 %)
  • Höjdmeter: 239 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *