31 mil förra veckan

Första fem milen av de 31 mil jag åkte förra veckan var när jag plågade mig igenom SM- femmilen, resterande mil har varit av de lugnaste slagen. Foto: Caroline Kristoffersson 

Det var inte bara soltimmar man jagade förra veckan utan också många skidmil blev det efter jag idag gick igenom förra veckans träning. Jag lyckades få ihop 31 mil på längdskidorna och det motsvara sträckan mellan Helsingborg och Uddevalla eller avståndet mellan närmaste polisbilarna i Norrlands inland, då få man lite perspektiv. 31 mil eller mer har jag nog åkt förut och jag minns jag hade under en vecka i Falun sommaren 2015 en träningsdos då jag åkte många mil på rullskidorna, tror det var 38 mil den gången men då låg jag säkert på rulle många av de milen.

Några mil blev det idag med, nästan 7,5 mil faktiskt. Detta fördelat med ett lugnt stakpass på 3,5 timmar med Zebastian på förmiddagen och sen lite mysskejt, eller snarare lite stakning och en massa tjuvskejt på Storsjön. Var en häftig upplevelse att åka skidor på Storsjön och det verkade som man kunde åka till Verkö slott men jag nöjde mig med att åka till Andersön och sen vände jag tillbaka, blev en tur på 1,5 timmar plus de 20 minuterna det tog att springa till och från skidspåren på Storsjön. 5:20 timmar träning blev det totalt idag och lika länge i solen men idag såg jag för första gången på nästan en vecka lite moln när jag åkte och dessutom blåste det säkert 2 m/s idag, så lite synd om mig var det trots allt. Jag tränar mest för att njuta nu resten av veckan men vädret gör att det är svårt att låta bli att träna och bara igår och idag som också är de två första dagarna i april har jag tränat 9,5 timmar och det är nästan så mycket jag tränar under hela april normala fall.

Något annat jag ser fram emot denna veckan är att herrarnas första major (The Masters) i golf går på Augusta National. Otroligt roligt var det att Pernilla Lindberg vann damernas första major för året idag  efter särspel och avgörandet kom på det åttonde särspelet, den där sporten är bara för härlig dramatiskt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *