3000 meter test på bana

image

Ny månad inleddes med att köra ett 3000 meters test på bana. Vi pratar alltså löpning och det var väl inga direkt pigga ben denna dag. Sprang på 9:53,9 minuter, vilket inte är en supertid men det blev ett bra pass. Första gången jag har sprungit under 10 minuter på tre kilometer är alltid någon tröst. Har tidigare sprungit på 10:05 minuter under årets Lundaloppet (5 km), hur jag upplevde det loppet kan läsas här. Kilometerna blev 3:14- 3:21- 3:19 idag.

Började jogga en stund och två varv i högre fart på dagens bana som var Hofvallen i Östersund. Sedan blev det ett längre drag i A2-tröskel på dryga elva minuter. Inte den bästa uppladdningen att sedan springa ett testrace efteråt, men det blev hur som helst ett bra träningspass i slutändan. Kändes redan innan jag skulle dra igång att benen var sega. Tanken var att kunna springa på mellan 9:40- 9:50 minuter, men målet är att krypa ner runt 9:30 och strax under innan detta år är slut. Första kilometern hade jag hoppas på att springa på 3:10 och tyckte jag sprang på bra men första kilometern tog 3:14 och jag insåg att detta inte blir så bra som jag ville. Efter halva passerade jag på 4:25 och kilometern två tog hela 3:21. Kunde sen springa något snabbare sista kilometern som tog 3:19 men det var bara vilja, inte mycket tryck i mina stumma ben där inte. Tänk vad man kan pressa sig mer än vad man tror. Pulskurvan pekade stadigt uppåt förstås, vilket syns på bilden nedan. Ingen jättehögpuls men kände att jag gjorde det jag kunde idag. Hade en dålig dagsform helt enkelt.

  • Tid: 9:53,9 min
  • Distans: 3 km
  • Snittfart: 18, 21 km/h
  • Snittempo: 3:18 min/km
  • Snittpuls: 177 (92 %)
  • Maxpuls: 186 (96 %)
Ingen vidare kvalite, men man ser att pulskurvan gick åt rätt håll, d.v.s. uppåt!

Ingen vidare kvalite, men man ser att pulskurvan gick åt rätt håll, d.v.s. uppåt!

Efter lunch och vila körde jag lite styrka överkropp med TRX- band samt Auklandstyrka. Sedan blev det en dryg timme lugnt återhämtningspass på Marwe 6:or. Snittpuls på 107 (54 %) men nästan 300 höjdmeter blev det. Ni uppmärksamma kan ha sätt att jag har en ny bild på första sidan av hemsidan . Jag gillar den väldigt mycket, inte ofta jag blir bra på foton och egentligen kanske inte denna gång heller. Men vyn i bakgrunden (Vålådalen) och baksidan av min klubbtröja (Ski Team Skåne) gör det till en häftig bild som min bror har tagit. Hoppas ni gillar bilden?

Kan denna dag avslöja att jag åker även teamsprinten i SM nästa vecka. Riktigt skoj, den jag lyckas få åka med är den tvåfaldiga SM- medaljören Håkan Huselius. Inte direkt favorittippade men kan vi slå något lag, så är det bra. Tydligen är det ingen annan som satsar i klubben som hade eller velat åka med mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *