2x klassiskt

Var glad trots regnet idag. Att mina glasögon är mörka beror på att de är fotoktomatiska och ändra färg och styrka av sig själv. Bra det, dock kan det vara lite svårt att se när det regnar. Visserligen är det en balansgång, utan glasögon ser jag en del detaljer sämre medan utan så slipper jag vattendropparna i alla fall. Foto: Patrik Modin

Var glad trots regnet idag. Att mina glasögon är mörka beror på att de är fotoktomatiska och ändra färg och styrka av sig själv. Bra det, dock kan det vara lite svårt att se när det regnar. Visserligen är det en balansgång, utan glasögon ser jag en del detaljer sämre medan utan så slipper jag vattendropparna i alla fall. Foto: Patrik Modin

Idag blev det två rullskidpass, båda passen i klassiskt faktiskt. Började med att köra ett väldigt blött pass, regn och 13 grader, dock ingen vind. Körde fem vändor upp till Frösöberget, 145 höjdmeter per vända. Låg i höga/låga A1/A2, hade en bra känsla på 3:orna idag, åkte lugnt och fint tycker jag. Blev 835 höjdmeter totalt, fint det. Åkte dessutom lite innan och efter backarna. Tack för skjutsen Patrik som körde ner efter varje vända upp till Frösöberget topp.

Blev som sagt ett klassiskt pass till på eftermiddagen, då valde jag att åka på 4:or för det skulle bli någon skillnad från förmiddagspasset. Åkte delvis samma backe som tidigare på dagen men man kan säga att man åkte runt Frösöberget. Hade nästan torkat upp med, vilket gjorde att det rullade ganska snarlikt som under dagens första pass, trots jag åkte på 3:or då. Kom i och för sig en hel del regn även på eftermiddagspasset men det kunde man leva med.

Började med att åka ett varv runt berget som jag hade planerat ut, åkte dessutom upp till toppen där ”målet” var under det andra passet idag. Chansade att kunna åka nerför då det lutar tio grader i den dekan av backen. Gick fint ibörjan då det var motvind men sedan gick det allt fortare när det blev mer medvind. Fick bromsa kraftigt men det gick bra att ta sig ner utan att slå ihjäl sig. Bestämde mig att inte köra mina tänka tröskelintervaller hela vägen upp utan gick i mål ibörjan av den backen. Rundan gick från där jag bor vid Bergsgatan upp längs Parkgatan och sedan Byavägen hela tiden till man svängde av densamme och fortsatte omkring 50 meter in på vägen mot toppen av Frösöberget. Sedan åkte man lugnt nerför berget på andra sidan där bl.a. en djurpark finns. 110 höjdmeter och 2,7 kilometer mätte den rundan som jag tänkte köra tröskelintervaller på.

Körde fyra vändor, där intervall 2 och 4 kördes enbart stakning. Hade väldigt låg puls trots jag låg på väldigt bra. Det var så det kändes i alla fall. Hade något högre puls då jag stakade faktiskt. Glömde spara datan i klockan, så vet inte exakt data men snittpulsen låg på omkring 155-160 (79-82 %). Tyckte jag hade energi och kraft när jag åkte men att pulsen var låg berodde nog på det tidigare passet på dagen. Hade det känns dåligt i kroppen också hade jag avbrutit passet. Tiderna var ojämna och jag tror jag gick på för hårt första och framförallt var armarna bra mossig på slutet vilket gav dessa misärtiderna: 11:05-11:46-11:31-12:33, visst regnet påverkade tiderna något på slutet men ändå bedrövligt ojämna. Sista intervallen som jag stakade var jag bra slut.

Passet genomfördes och totalt blev det nästan 7 mil rullskidor idag och över 1400 höjdmeter. Fyra timmar och 15 minuter blev tiden man stod på rullskidorna idag. Efter intervallpasset tog jag två ägg, en banan och lite mjölk som jag mixade till en god återhämtningsdryck och slo mig ro på soffan och lyssnade på radiosportens Christian Olsson som kommenterade Tyskland – Nordirland. Nu ska jag äta och sedan stretcha. Imorgon väntar långpass.

2 tankar kring ”2x klassiskt

  1. Pingback: 98 timmars träning denna månad + bilder | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

  2. Pingback: 4x tröskelintervaller | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *