2:a Trilleturen 2022

Foto: Olle Jonsson

Avslutade säsongen idag med att vara med på premiären av Trilleturen, ett A-B lopp i den fira stilen. Mer sånt till folket. Hade ingen vidare form eller känsla heller för den delen men klarade av 2:a platsen efter Sveriges bästa herrskidåkare 2021/2022 Emil Persson.

Resultat

Åkte tillsammans med familjen och klubbkamrat Viktor upp till Trillevallen där starten var. Vädret var knappast på sin bästa sida med blåst och molnigt väder. Testade två par skidor som också blev min uppvärmning, blev ett par med vit belag som jag valde att åka på. De var väl okej, kunde inte direkt jämföra mig med någon då jag åkte själv under loppet.

Starten var knappast någon succé från undertecknat. Var mest rädd att bryta någon stav och var lite väl passiv också i första utförsbacken. Kanske var bra då han framför mig trillade och jag hade tid att åka om. Hade Viktor bakom mig och vi låg 4:a och 5:a. Jag kom snabbt ikapp duon framför och åkte om och distanserade dem ganska tidigt i första långa stigningen uppför fjället. Jag närmade mig Emil men orkade inte riktigt sy ihop avståndet upp, var knappt tio sekunder efter som minst. Tekniskt funkade inte och det var lite lurigt före som inte passade mig. Fick gå ner lite i tempo utan att pulsen egentligen var så värst hög.

Banprofil

Över trädgränsen så var det extremt jobbigt i motvinden, oavsett om det gick uppför eller nerför. Ibland tog jag in och ibland tappade, jag tappade faktiskt även uppför i visa delar av banan men lite mer utför i det stora hela. Tappade succesivt in mot mål men höll ihop det stabilt. Fick lite krampkänningar men åkte kontrollerat ner mot mål utan att förta mig alltför mycket. Tog det säkra istället för det osäkra utför då jag inte viste hur banan gick, tappade lite där förstås. Sista delen av banan hade vi medvind och det gick utför. Snabbt gick det men ibland högg skidorna fast som var lite obehagligt. Det viktigaste var att hålla mig på benen och det gjorde inte så mycket om någon kom ikapp. Avslutningen gick uppför en slalombacke och där är jag stark. Nu var 3:an mycket närmare än vad jag trodde och visste om men ändå en stabil 2:e plats och 1:45 minuter bakom Emil i mål. Siffror från loppet:

  • Tid: 1:10:52 h
  • Distans: 23,27 km
  • Snittfart: 19,6 km/h
  • Snittpuls: 165 (86%)
  • Maxpuls: 179 (93%)
  • Höjdmeter: 441 m
  • Fallmeter: 680 m

Trots sent på säsongen och ganska dålig träning under hela april så får jag vara nöjd att jag höll ihop det men man önskar alltid att vara bättre form. Måste berömma arrangörerna för grymt kul och bra evenemang med After Ski och gediget prisbord, både till toppen men också bra utlottningspriser. Bilder nedan och videos på Instagram.

Jag och Viktor innan start. Foto: Therese Andersson
Foto: Viktor Asking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *