2:a i Ymerloppet

Idag kom första pallplatsen i ett långlopp, blev 2:a efter Daniel Abrahamsson och förre den ödmjuke rullskidguden Tobias Westman. Glad över att hamna på pallen men hade en del strul på vägen men körde taktiskt smart underloppet. Valde att gå på ruggskidor då de funkade klart bättre än mina klisterskidor som jag hade vallat med Rossa- och Universalklister. Det hade fallit en massa blöttsnö under natten och kom snöbyar under loppet och framförallt strax innan start snöade det väldigt mycket. Gjorde helt klart rätt beslut, kunde åka bra uppför trots minimalt med spår och då framförallt på slutet då det var väldigt sockrigt. Glidet var kanske något sämre men inte sämre än att jag kunde hänga med täten, dock var föret extremt sugande och jag har aldrig åkt i sådant långsamt före. Påminde lite som DM förra året, som inte direkt gick snabbt.

Resultat: http://maloo.se/NeptronTimingspa/#/ymerloppet2015/?sortOrder=Place&raceId=99&page=0&pageSize=25

Loppet då? Ju, starten gick dessvärre lite dåligt och jag fick in en del åkare framför mig trots jag stod bra i starten. Vilken tur att början på loppet var en slagmota där jag lyckades komma ikapp i täten på slutet av den backen. Gick extremt långsamt att ligga först i det sugandet föret och redan i nästa backe tryckte jag på för att inte vi skulle bli fler i täten. Det blev vi inte och det var vi fem väntade namnen längst fram, jag, Daniel Abrahamsson, Tobias Westman, Henrik Alm och Erik Nero. Första varvet var faktiskt en av de långsammaste varven men alla var uppe och drog lite. Westman tappade lite i uppför då han körde på blanka skidor men vi var så gott som tillsammans i 3 varv. Blev en fartökning som Daniel stod för och Henrik hängde på medan jag fastnade lite bakom Erik men kom ikapp med hjälp av Westman tryckte på lite på det mer lättåkta delen av banan. Daniel gjorde ytterligare en fartökning där jag och Henrik bildade duo innan jag helt plötsligt var själv Henrik tydligen blev trött och bröt senare loppet. Borrade på och körde på ett jämt hård tempo och kände att man var något sliten och nertränad (85 % i snitt).

Kom ikapp en bit in i 7:e varvet men nästan direkt efter föll jag olyckligt utför på en ”klassisk inneskida” helt på eget begrepp. Tuggade på men tyvärr som jag brukar efter jag fallit så tappar jag tempo, vilket syntes på varvtiderna. Dessutom krokade jag i med ett par motionärer på slutet vilket gjorde att jag tappade en del rytm då ett knä eller hand fick bilda gemenskap med den blötta snön. Annars gick det bra med alla varvningar och många bröt, så det blev ändå ganska gott om plats på slutet. Fick bra stöd av de jag varvade och många skötte sig bra att flytta på sig, vilket dem förvisso ska. Gör ett bra sista varv och är snabbast av alla. Få bra tider från Henry som tyvärr fick bryta loppet.

Hade ingen lagning idag men fick dricka av olika slag 9 av 11 gånger. Fick först dricka från en äldre dam som blev jätterädd varje gång jag kom och ville ha sportdryck, hon skrek till och släppte muggen, hade jag tur han jag ta det. De sista varven hittade jag en duktig langare som jag fick dricka av. Drack mycket innan loppet också och lyckades för fösta gången under ett långlopp denna vinter inte få kramp på riktigt, lite krampkänningar men funka bra att åka. Dock skulle man haft större trugor, Daniel hade stora rextrugor och tjänade helt klart på det på slutet när det inte fanns mycket till stavfäste. Riktigt bra arrangemang och en bra bana trots förutsättningarna.

Banan, tre långa ihållande stigningar per varv som passade mig utmärkt.

Banan, tre långa ihållande stigningar per varv som passade mig utmärkt.

 

Fick välja pris som nr:2 :). Foto: Henry Churchill

Fick välja pris som nr:2 :). Foto: Henry Churchill.

Glad 2:a. Foto: Henry Churchill.

Glad 2:a. Foto: Henry Churchill.

 

2 tankar kring ”2:a i Ymerloppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *