1:a Tandsby Trail

Paret Andersson/Hansson noterade för varsin pallplats, otroligt skoj att sambon lyckades så bea.

Åkte till Tandsbyn idag för tredje gången i mitt liv och faktiskt har dessa tillfällen varit de två senaste veckorna. Nåväl, hade med mig Therese när vi idag skulle springa Tandsby Trail som är en litet fint och trevligt lopp på riktigt gräsrotsnivå, vilket är riktigt härlig idrottsrörelse. 

Resultat

Det jag skulle springa var den längre distansen över nio kilometer. Jag öppnande stabilt och fick med mig en Joel som hakade på i drygt två kilometer. Jag själv hade lite problem med magen så utgångsfarten var på en säkerhetsnivå kan man säga och låg egentligen stora delar av loppet i tröskelintensitet, undantag på slutet och när jag fick lucka då jag sprang på lite så han inte skulle komma i kapp. Jag tuggade sen på bra och kom in i ett riktigt knixigt parti som var svårlöpt och när denna passage var över märkte jag att en annan kille var på väg ikapp så jag var minst sagt passiv och naiv när det nalkades tuff terräng. Nästan omgående då han kom ikapp så ökade jag takten då det var mer lättsprunget igen och fick efter ett tag en lucka som växte ganska snabbt som jag sedan kunde bevaka sista halvkilometern in i mål. Hade varit bra bittert om jag tappade segern när jag trodde jag hade stenkoll. 

Var ingen pigg kropp direkt men tyckte det kändes ganska bra när man väl var igång. Skovalet var bra med mina Salomon S-lab Sense 7SG men borde ha kanske Salomon S-lab Speed istället, speciellt när det var mer svårare terräng. Annars gillade jag den varierade terrängen, hade all typ av terräng från spångar, asfalt, myr o.s.v. Däremot var jag få feg i det tuffaste partiet och mycket handlade då om att jag inte ville springa fel eller vricka några fötter, där höll jag ett tempo som när man springer +25 kilometer lopp i terräng ungefär. Fint och enkelt arrangemang med min Centerkollega Tord Lundin vid rodret.  

Fick dessa siffror från loppet

  • Tid: 36:00 min
  • Distans: 8,86 km
  • Snittempo: 4:04 min/km
  • Snittpuls: 173 (89 %)
  • Maxpuls: 184 (95 %)
  • Höjdmeter: 92 m 

Denna prestigefyllda seger har och ska firas, vi har städat förrådet och lagt på paraffin på skidorna (bättre sen än aldrig) och snart ska jag ge mig ut och åka en sväng på rullskidorna. 

Syns när det var kuperat och tuff terräng.


Pulskurvan, syns att man fick öka på slutet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *