19 timmars träning i september

Korta och hårda pass har varit min melodi senaste tiden, som här då jag körde en mil tröskel.

Många tror att jag tränar mycket, men det gör jag inte. Däremot tränar jag effektivt och mer eller mindre omvänt i procent för distans- och intervallpass. Mina konkurrenter tränar ungefär 80-90 % distans och resten intervalltid. Jag tränar i princip tvärtom, just nu i alla fall. Det blev endast 19 timmars träning i september månad. Trots mycket jobb så lyckades jag för det mesta få till bra och effektiva träningspass, men också sova någorlunda bra. Sällan jag fått färre än sju timmars träning. 

Även om oktober hittills inte bjudit på många minuter träning så tror jag att det blir en rejäl ökning av träningsdosen den här månaden. Idag blev det strax över en timme. 22 kilometer på 1,07 timmar för att vara mer specifik. Skåne bjuder ofta på blåsigt väder och idag var inget undantag. Jag körde på 2:or idag och snittar i princip alltid över 20 km/h på lugna distanspass men idag blev det 19,7 km/h. Jag stakade till Hannas och vände där och stakade hem. 38 minuter tog det ditt och 29 minuter hem, trots snittpulsen var högre på vägen ditt och att det i princip inte är någon höjdskillnad. Säger lite om hur blåsigt det var idag, men också hur lite lä det kan vara på slätten på Österlen. Jag hade en tanke på att köra på i några minuter och väcka stakmusklerna till morgondagens race, men det var svårt att staka i både med- och motvinden, och inte tala om när det var sidvind. Var bara att genomföra och snittpulsen blev denna morgon innan frukost ändå ganska höga 125 (64 %). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *