15 km klassiskt träningsrace med 158 i snittpuls

Killgänget som körde träningsrace idag. Foto: Fredrik Uusitalo.

Har man tävlat så lite (en enda tävling hittills i vinter) som jag gjort så är det välkommet att kunna ha förmån att köra träningsrace i den här stan för det du vet är att du alltid få bra sparring då det finns så många duktiga skidåkare här. Idag var inget undantag och jag lyckades inte bli sist vilket alltid är en framgång, så bra konkurrens brukar det vara vid sådana tillfällen. 

Vi åkte 15 kilometer klassiskt, ganska tuff bana i trögt men fint före. Jag hade det kämpigt från början, hade svårt att få till tekniken, främst diagonalen och kunde inte saxa heller för den delen. Stakningen var okej och på sista av tre varv så stakade jag i princip hela tiden förutom i branterna där jag saxade. Jag hade hyfsad jämna tider och föll aldrig igenom så genomförande var bra. Jag hade galet låg puls, ingen aning om varför, jag har sovit bra den senaste tiden, varit lite sparsam med tuffa och hårda pass men ändå tränat på en del. Känns inget konstig heller i kroppen förutom att jag inte få till motoriken för fem öre och även om det bara var någon minus grad så kändes det som man andades i ett sugrör i -20. Siffror från racet:

  • Tid: 42:12 min
  • Distans: 13,91 km
  • Snittfart: 19,7 km/h
  • Maxfart: 51,1 km/h
  • Snittpuls: 158 (81 %)
  • Maxpuls: 172 (89 %)
  • Höjdmeter: 452 m

Fick åtminstone hejarop, vilket alltid är trevligt men jag hade ingen att åka med men kunde ha lite jämförelse med Hugo Jakobsson som jag mötte typ vid två tillfällen per varv. Jag hade vallat lika med Carl Olander, VR40 och VR45, han hade ganska bra så det talar om hur dålig teknik jag har. Däremot så väger jag något kilo mindre än vanligt såhär års, som gör en liten skillnad, eller är det bara jag som söker efter bortförklaringar. Jag varvade ner med Axel Ekström och vi hade lika i glid och min upplevelse var att glidet egentligen inte var något större fel på. Jag var förövrigt 4:18 minuter efter Axel som var snabbast på dagens race. 

På eftermiddagen har jag och Carina varit ute på ett klassiskt pass i 2:20 timmar. Jag börjar bli trött på klassiskt förtillfället men det var en fin tur i magiskt väder. 

Jag in mot mål. Foto: Fredrik Uusitalo
Mina splittider samt snabbaste man syns i spegelbilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *