1,5 klassiskt + styrka

Den här jäveln gjorde att träningsvärken från gårdagens pass påminnde mig väl.

Det blev dubbelpass denna händelserika dag då jag varit lite här och var med bl.a. ett extra sammanträde för kultur- och fritidsnämnden på eftermiddagen samt ett studiebesök för oss i samma nämnd på förmiddagen. 

Innan lunch hann jag hursomhelst med ett pass klassiskt på 4:or. Passade på att köra på den nya expresscykelvägen expressrullskidvägen på Frösön, där det såg fler rullskidåkare än cyklister men såg ändå fler som promenerade där, rena rama succén den där vägen som används till annat än vad den är tänkt för. Mötte förövrigt hela 16 rullskidåkare totalt när jag harvade runt på Frösön, undvek att åka nerför förbi Zoo: et och vidare ner på Bergsgatan där de lagt ut sladdar som  tydligen ska mätta trafiken där och om det ev. ska breddas till gång- och cykelväg. Tillslut när jag var hemma igen så hade jag åkt nästan 24 kilometer på en och en halv timme, där snittpulsen landade på 128 (66 %) och närmare 300 höjdmeter skrapade man ihop.  

Sent på eftermiddagen körde jag ett gympass på Sportsgym, jag ska börja nu den närmsta tiden att bygga upp en bra grund och har därför ingen direkt detaljerad plan vad jag ska hitta på förtillfälligt när det kommer till styrkan men idag körde jag dessa sex övningar:

  • TRX- plankövning, 3×1 min
  • Dips, 3×10 
  • Sittande rodd i maskin, 3×6 med 33 kg
  • Hamstringcurl i maskin (enbens), 3×8 med 50 kg
  • Tricepsdrag i maskin, 3×8 med 35 kg
  • Enbenspress i maskin, 3×8 med 80 kg

Man få ta siffrorna med en nypa salt för alla maskinövningar är ju olika beroende var man befinner sig. Körde i all fall sex övningar innan jag fick nog med tonårstjejer i lustiga kläder samt pillande med smartphonen  och de testosteronfyllda killarna. Jag känner mig inte så hemma på ett gym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *