13x Ladängen

Körde idag ett annorlunda pass då jag bara körde upp och ner från Ladängen, 13 vändor på 65 minuter blev det. Jag körde likadant pass 5:e augusti förra året, men då 14 vändor och marginellt långsammare den gången. Jag hade inte dubbelkollat utan trodde 13 vändor skulle räcka för att nå 1000 höjdmeter men så var det inte, 925 höjdmeter blev det idag. Inte illa det heller. Förra gången hade jag 144 (74 %) i snittpuls och idag 149 (77 %), första hälften A1 och andra hälften A2 lite kortfattat. Jag hade högst puls utför faktiskt, ville ligga på och få upp- och nervarv på sub fem minuter. Kändes något bättre förra gången vill jag minnas, och vägde även då tre kilo cirka mindre än vad jag gör idag. Jag var i riktigt bra form i augusti förra året. Var ganska varmt idag så det var svettigt och nerförs löpningen var det som tog mest, tog cirka 3,5 minuter upp och 1,5 minuter ner. För hjärtat var inte detta pass så tufft men muskulärt var det som ett ihållande intervallpass i 65 minuter. 

Med brist på tävlingar så fundera jag lite på att köra något eller några längre pass där jag bara ska samla på mig höjdmetrar, typ som 2500 eller 5000 höjdmeter, borde funka men vet inte när eller exakt var heller för den delen. 

Igår tränade jag också faktiskt, dubbelpass t.o.m. Körde 17 kilometer stakning på 4:or i en dryg timme på förmiddagen, var riktigt seg efter tävlandet dagen innan. På eftermiddagen så körde jag styrka, 3×8 boxkliv och magövningar först och sen dessa tre övningarna:

  • 3×8 @ 38,5 kg Sittande rodd i maskin
  • 3×8 @ 38,5 kg Tricepsdrag i maskin
  • 3×8 @ 37,5 kg Axelpress med skivstång


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *