11,5 timmars träning denna helg

Blev även idag en massa träning. Gäller ligga i när man är ledig och har mer tid åt träningen. Blev fem och en halv timmars träning idag men det är väl en vanlig dag just nu för Rickard Bergengren :). Förmiddagspasset var av de mindre roliga träningspassen jag gjort på senaste tiden. Körde ut på ett ensamt långpass på 3:or, mycket stakning trots kuperad runda. Bra tillfälle att koncentrera sig enbart på sin egen teknik men lite trist att inte prata med nån. Trots utlovat regn så klarade jag mig fint de första två timmarna. Sen brakade det loss ordentligt med hällregn och till min förvåning kraftig åska, det var lite otäckt. Hade inte hört något eller läst om att det skulle bli någon åska idag. Gick inte fort sista timmen och det var svåråkt med all vatten. Dagens runda gick i fin miljö till Sundborn – och sen längs med sjön Toftan till Svärdsjö via Toftbyn, innan jag vände om och körde samma runda hem. Hade en snittfart på 18 km/h innan regnet kom och efter passet var snittfarten 17 km/h. Blir som vanligt kall när det regnar och har svårt att hålla uppe pulsen och intensiteten, men det viktigaste är att man är ute länge. Totaldistans på 52,15 km och 570 höjdmeters togs under det drygt 3 timmar långa distanspasset. Hade en snittpuls på 61 %.

Trött, blött och kall!

Trött, blött och kall!

Gjorde varmchoklad med extra grädde efter det blötta kalla rullskidpasset. Behöver all fett för att klara att hålla värmen på sådana hemska pass :)

Gjorde varmchoklad med extra grädde efter det blötta kalla rullskidpasset. Behöver all fett för att klara att hålla värmen på sådana hemska pass 🙂

Eftermiddagspasset blev ett kombipass med löpning först och sen styrka. Sprang stora delar på Bergstigen (12 km), som egentligen är en vandringsled men som idag stora delar var en flod efter allt regnade. Var helt själv i den fina naturen, gick ganska lätt trots väldigt svårsprungen terräng med vatten upp till knäna ibland. Var lite osäker hur kroppen skulle fungera men var hela tiden nära hem om det skulle skita sig idag. Hade lite känningar i vaderna och fullföljde inte hela rundan utan genade lite på slutet för att vara på den säkra sidan. Kommer ta det lugnt framöver med löpningen men var väldigt roligt att springa på de fina lederna som finns här. Höll förövrigt ett bra tempo (5:48 min/km) i dagens rådande förhållanden. 12,31 km långt sprang jag och 270 höjdmeter bestegs.

Dagens klädsel på löppasset: Skor, Icebug Anima RB9X, trots den svåra terrängen med en del spångar fungerade de fint fint med bra grepp trots de inte har några spikdoppar.

Dagens klädsel på löppasset: Skor, Icebug Anima RB9X, trots den svåra terrängen med en del spångar fungerade de fint fint med bra grepp trots de inte har några spikdoppar. Tröja från Craft, med smarta fickor. Kompressionsstrumpor från Zero

Totalträning bara denna helgen blev 11,5 timmar och totalt i veckan skrapade man ihop 25,5 timmar, varav ett intervallpass eller snarare ett försök till ett intervallpass. Resten var väldigt lugna pass, där jag låg mellan 60 – 65 % av max, en bra bit under min uppmäta A1- zoner (67 – 80 %) om man nu kan säga det. Åkte över 30 mil rullskidor denna veckan. Det är långt, det är som om att åka från Falun ner till Skövde eller åka halva vägen till Stockholm om man utgår från mina hemtrakter på Österlen, för att sätta det hela i ett perspektiv. Kommer vara skönt med vila imorgon, kommer inte träna förrän på tisdagskväll, så nästan två dygns vila. Kommer träna lugnt fram till helgen, då jag åker till Sälen på ett kortare helgläger, ska bli kul med lite omväxlande träningsmiljö.

Mer bilder:

Floder med vatten på många ställen idag.

Floder med vatten på många ställen idag.

Fina stigar, går förresten brant uppför här men det syns inte på bilden.

Fina stigar, går förresten brant uppför här men det syns inte på bilden.

Jag hade vita strumpor och gröna kompressionsstrumpor innan passets början, de blev minst sagt lite skitiga.

Jag hade vita strumpor och gröna kompressionsstrumpor innan passets början, de blev minst sagt lite skitiga.

 

 

2 tankar kring ”11,5 timmars träning denna helg

 1. Oskar

  Kul att du blandar upp bildflödet med lite fotbilder på skitiga strumpor och skor!… men du skulle kanske också kunna variera din standard selfie lite? Hade du inte en pinne tex? Tänker främst på det här med att locka tjejer 😉

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   haha ju måste ju börja använda det, få lära mig göra det också, så blir det lite andra fler egobilder på mig! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *