10×70/20 och 10×30/30 intervaller på skiErg
Började denna morgon med korta Skierg- intervaller. Kan väl säga att man inte var den piggaste direkt, vilket jag inte har varit den senaste månaden då det är mörkt ständigt såhär års. Tur att man ska till Skåne på lördag, så man få lite dagsljus åtminstone. Jag skiter i om det blåser, bara man få några timmar till med dagsljus.

Nåväl, till dagens intervallpass så körde jag ett likadant pass 30:e november, svårt att jämföra tider och så men det kändes ganska kontrollerat, men precis som då så tycker jag att jag höll igen lite för mycket i början. Svårt det där då man kan spränga sig lätt när man har kort vila. Började först med tio intervaller 70/20 sek och sen tre minuters vila, sedan tio 30/30 sek intervaller. Avslutade lugnt med fem minuter i 2:20 min/500m tempo, medan uppvärmningen var fem minuter i 2 min/500m tempo. Snittpulsen blev 163 (85 %) under första setet och under andra setet blev snittpulsen 168 (87 %), maxpulsen noterade jag på slutet av sista intervallen och den blev så hög som 187 (97 %). Jag körde på motstånd sex. 


På kvällen körde jag och sambon ett pass på skidstadion. Jag körde 20,6 kilometer på 1:20 timmar, 546 höjdmeter och 129 (66 %) i snittpuls. Den mesta av åkningen gick på de mer kuperade slingorna och behövde bara saxa/gå någon gång under passets gång, fungerade bra med burkvalla (VR45) idag men kunde variera lite beroende var man åkte. Det bästa var annars att det gick att åka smärtfritt men tekniken var lite sisådär, inte konstigt då man åkt lite klassiskt i vinter.

Glömde notera förra SkiErg-passet, men hade dessa siffror då.

En tanke kring ”10×70/20 och 10×30/30 intervaller på skiErg

  1. Pingback: SkiErg- intervaller innan spa | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *