10×3 minuter tröskel på löpbandet

Inledde denna träningsvecka med att springa tröskel hemma på löpbandet, 10×3 minuter med en minuts vila var upplägget. Lutning 11,7%, hastighet 10,3 km/h, vilket var 0,1 km/h snabbare än vad jag sprungit på förut. Trots det så var det en av de bättre känslor jag haft med detta upplägg av pass.

Det hela började dock med att jag kände mig extrem stel och stum i benen efter första intervallen, förstod nästan att det kunde bli DNF av detta pass. Så blev inte utfallet utan det kändes egentligen mer eller mindre bra resten av intervallerna. Noterbart var att jag trots allt med en kort vila på en minut ändå fick man ner pulsen till under 120 (63%) vilket är bra. Dessutom så lyckades jag bara komma upp i 166 (87%) i maxpuls och låg ofta på omkring 162 (85%) i puls stora delar av andra halvan av intervallerna. Bra det. Högsta snittpuls blev ändå bara 156 (81%), vilket är närmare tio slag lägre än normalt. Tror ändå jag låg på rätt nivå, helt klart inte över tröskel men sliten och trött kropp ett tag nu gör att pulsen knappast skena iväg heller. Hursomhelst bra kvitto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *