10×3 minuter tröskel

Blev 10×3 minuter tröskel hemma på bandet medan Lova sov. Bara att passa på när tillfället ges när man är själv hemma helt enkelt. 10×3 minuter tröskel har jag genomfört massor med gånger det senaste året, i synnerhet det senaste halvåret. En minuts vila och endast uppför har sina utmaningar då det alltid i början känns väldigt lätt men mot slutet kan bli ganska styvt.

Idag märkte jag på en gång att det inte var några problem att driva puls. Hade snittpuls på de sista intervallerna som var lika höga som jag ibland kan ha i maxpuls när jag kör hårdare intervaller än vad jag gjorde idag. En sådan dag som idag så är det bara att gå på känsla och man märker ganska tydligt om man börja gå över tröskeln. I normala fall har jag 174 (90%) och lägre i puls för att inte gå över tröskeln. Idag låg jag ofta under sista halvan av intervallerna däromkring eller något slag högre. Men ändå kändes benen aldrig stumma, eller flåset var speciellt ansträngande för den delen. Hade ändå varit intressant med laktatmätare.

Sprang i vanlig ordning på lutning 11,7 % som är max på mitt löpband och hastigheten under intervallerna var på 10,2 km/h. Snittpuls nedan:

  • 155 (81%)
  • 156 (81%)
  • 158 (82%)
  • 160 (83%)
  • 164 (85%)
  • 167 (87%)
  • 168 (87%)
  • 169 (88%)
  • 168 (87%)

Som man kan se så hade jag lite lägre puls första fyra intervallerna och de kändes verkligen lätta. De sista sex var ett snäpp jobbigare trots allt men som man kan se ändå stabilt då faktisk pulsen inte skenade i väg. Sista hade jag faktiskt ett slag lägre i snitt än näst sista intervallen. Ser det som ett bra genomfört pass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *