1000 höjdmeter på 70 minuter i Ladängen

14 gånger upp och ner från den här backen ikväll. 

Efter 13 timmars jobb så svängde jag förbi Ladängens parkering och körde ett spännande och annorlunda pass, jag tänkte nämligen köra ett distanspass endast i Ladängen och springa så jag kom upp till 1000 höjdmeter.

12,5 vänder räknade jag ut på förhand men efter tagit backen den 13:e gången så visade det sig att jag saknade 76 höjdmeter så fick köra en vända till så 14 gånger blev det på 70 minuter. Jag trodde det skulle ta omkring sex minuter upp och ner men insåg att det tog knappt fem minuter och trodde ett tag att jag skulle beta de planerade 12,5 vändorna på en timme men låg sen på strax över eller omkring fem minuter per vända, drygt tre minuter upp och sen knappt två minuter utför, där jag låg på och noterade faktiskt dagens högsta pulsnotering på 157 (81 %), annars låg jag under 80 % av max vilket är vanligtvis lägre än 2 mmol alltså laktat. Mellan 1-2 låg jag uppskattningsvis. 144 (74 %) blev snittpulsen och snittempo blev strax under 7 min/km. 

Trots sen kväll så var det flitigt med aktivitet i backen, fyra killar och två tjejer samtidigt, killarna med kanske för mycket testosteron sprang upp/gick uppför den branta delen längs liften, medan tjejerna längs skogskanten upp, samma sträcka som jag sprang ner, fast flackare. Kul också att vi killar peppade varandra upp och ner. 

Syftet med passet var att vänja musklerna att springa snabbt utför och trippa långsamt uppför, d.v.s. många ”tåhävningar”, det kändes oväntat bra men lite segt sista tredjedelen för musklerna och det kommer nog kännas imorgon och det kändes redan lite innan passet från gårdagens långa och tidvis tuffa löppass. Hjärtat kände dock inte av att det var jobbigare för musklerna utan det var nog nöjd med dagens aktivitet. Imorgon tänkte jag testa det där skidorna med hjul, kan nog gå bra det med. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *