A2 stak på förmiddag och A1 skejt på eftermiddagen

Stak på rullskidbanan. 

Idag lyxade jag till med att ge mig själv två träningspass, ett på förmiddagen som var lite av det hårdare slaget och sen skejt av det lugnare slaget på eftermiddagen.

Jag började med att rulla upp stakades till rullskidbanan på förmiddagen, väl på plats så startade jag direkt min timmes A2 stak och kände med en gång att det här var ingen pigg överkropp jag hade med och göra. Det var bara att bita ihop, kändes aldrig bra men tiden gick ganska snabbt ändå. Jag har valt att fokusera mer på löpningen och då främst uppförslöpning så har prioriterat bort bl.a. stakning vilket idag kändes. Ska försöka köra ett stakpass i veckan för hålla en någorlunda nivå, för idag var den nivån skrämmande låg. Eftersom jag stakat så lite senaste tiden så valde jag att köra med en dämpad stav som jag alltid använder vid lugnare distansträning och vanlig stav vid kvalitépass. Summa summarum blev det 58:16 minuter jag stakade i A2, kom 19,73 kilometer och plockade 246 höjdmeter. När eländet var över så kunde jag konstatera att snittpulsen landade på 157 (81 %) och snittfarten blev blygsamma 20,3 km/h på mina Swenor. Tacka fan att man inte stakade i de brantaste backarna på banan, då hade jag hackat där ännu. 

På eftermiddagen hade man lite ärenden innan och efter eftermiddagsträningen så tog därför bilen upp till rullskidbanan. Väl där så körde jag mitt första skejtpass på fem veckor, alltså senast jag stod på några skejtrullisar var SM i Malmö i början av juli och det var ju inget att skryta om den insatsen man gjorde där, så även idag på eftermiddagen. Det kändes bra i alla fall på mina Marwe 7:or………i fem minuter, sen var det eländigt trögt att snurra runt men härdade ut i 1:32 timmar och 29 kilometer, 500 höjdmeter lyckades jag av någon konstig anledning klara och snittpulsen landade på 128 (66 %). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *