10 km tröskel på 38:05 minuter

Sprang som vanligt i min löparryggsäck från Wilja Labs.

Tisdag idag och snart är det juni månad, och äntligen så verka sommaren vara på intåg. Våren, den hoppar vi nog över 2020. Började denna dag tidigt med att fira min käraste födelsedag med frukost och födelsedagspresenter. Sen kom årets Vasalopps 7:a Nils Persson och hämtade mig då vi skulle till något hygge i Bräckes kommun. Vi satte tall idag och det blev en kort dag på hygget, vi avslutade med glass i Gällö. Dock åkte vi inga skidor i byns skidtunnel.  Väl hemma igen så hann jag fixa lite småsaker, pratade med revisorn och fick betala in lite till staten, det lär staten behöva i dessa tider. Dock så har man en stabil ekonomi men ingen bank verka vilja låna ut pengar till en.

Dagens träning blev som numera är standard, kort och hårt. Jag hade velat egentligen springa med ett större skidåkargäng på Hofvallen, där det utlovades mjölksyrefest och 3000 meter på tid. Nej egentligen vill man inte springa 3000 meter på tid, det är vidrigt. Istället så sprang jag i en klart skönare intensitet, och när det passade mig bäst för dagen. 

Jag sprang tre kilometer uppvärmning, sen tio kilometer tröskel och avslutade med två lugna två kilometer, dessa 15 kilometerna tog en timme, det räcker för mig numera. Hade lite motvind och sen lite mer uppför i början, tyckte det gick helt okej och tanken var att hålla ungefär 3:40 min/km tempo. Lyckades inte med det första fem kilometerna men det berodde mer på att det var klart mer uppför än nerför. Fick upp pulsen bra i backen upp mot Ängsmo, sen fick jag snarare hålla igen lite för att inte gå över tröskel. Samtidigt så gick det inte så fort jag hoppades på och hade tendens till att få håll. Kände också av träningsvärken av höger framsida lår, den känns ännu mer nu men tror inte det som påverkade dagens insats. Däremot så tror jag hade en lite vätskebrist igen, dricker mycket när jag sätter plant men det kräver mer än vad man tror. Märktes också när jag sprang sista två kilometerna i lugnare fart att jag hade väldig svårt att få ner pulsen. Hursomhelst ett bra pass, även om jag hade hoppas på att springa på låga 37 minuter, har sprungit låga 36 minuter på bana. Siffror från tröskeldraget:

 

  • Tid: 38:05 min 
  • Distans: 10 km
  • Snittempo: 3:48 min/km
  • Snittpuls: 169 (87 %)
  • Höjdmeter: 74 m
  • Fallmeter: 52 m

Visserligen mer uppför än nerför men tyckte jag kunde pinna på lite bättre ändå. Sprang i mina Hoka Clifton, kändes lika lätta som vanligt. Alltid något. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *