10 kilometer klassiskt idag

Schweiz Sverige far nerför backen. Foto: Ivo Gonzalez

Blev skidåkning även idag på golfbanan även om man inom snar framtid kan spela golf på banorna som vi har tävlat på. Inte mycket snö kvar nu. Var tävling idag (natt svensk tid) och det stod tio kilometer på programmet. Blev en trist 7:e plats efter vi fått materialstrul efter halva loppet. Sånt händer det med.

Hade varit kallt natten till idag och spåren var ganska hårda när vi testade banan på förmiddagen. Precis som tidigare dagar blev det snabbt mjukt och löst, idag var inget undantag. Banan vi skulle åka var en 3,3 kilometers slinga som kördes tre varv. Vi öppnade kontrollerat men efter ungefär halva loppet fick Zebastian problem med ena staven. Varken han eller jag visste vad felet var men sista halvan gick allt annat än fort. Vi var ändå fyra ut på sista varvet men tappade ner till en sjundeplats. Bittert.

Nu ska vi ta nya tag och imorgon blir det en liten resa till Sapporo i Japan. Långt ifrån alla ska åka ditt över och avluta världscupsäsongen, men några ska nog ditt. Om Mongoliet ska ditt är jag oskäker men deras enda deltagare var i alla fall glad över att studsa en golfboll som han hittade på banan idag. Tror inte det finns golfbanor i Mongoliet och om det finns så är dem väldig få.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *