1-2-3-2-1 km intervaller på stakmaskinen

Kom tillslut igång med träningen efter en heldag hemma med dottern. Ovanligt nog sov hon inte mitt på dagen så fick vänta till kvällen innan det gick att beta av dagens intervallpass på stakmaskinen. Pigg i kroppen idag också så kunde driva puls bra på ett korrekt och bra sätt. Inte ofta jag kunde ligga på 180 i puls och ändå tycka det kändes stabilt samt att det fanns en del till att ge. Dessutom kunna ligga under en längre tid.

Upplägget var en pyramid där tanken var att klara samma tider på tillbakavägen. Fick ta en aning mer lugnt kanske på den långa intervallen men kanske var klokt då jag orkade de sista två men samtidigt gick de två första nära gränsen vad jag skulle gjort. Det blev hursomhelst bra och nöjd över genomförandet. Siffror:

  • 1 km – 367 snittwatt – 167 (87%) snittpuls
  • 2 km – 354 snittwatt – 175 (91%) snittpuls
  • 3 km – 327 snittwatt – 174 (90%) snittpuls
  • 2 km – 358 snittwatt – 181 (94%) snittpuls
  • 1 km – 399 snittwatt – 179 (93% snittpuls

Som vanligt oklart med tider exakt men så få det vara. Precis som min teori från förra intervallpasset på stakmaskinen så har jag klart mycket svårare att hålla en högre snittwatt efter intervallpasset när jag bara dra lugnt. Tröskelintervaller = 140-150 snittwatt och 130 i snittpuls ungefär och idag efter tuffa intervaller så hade jag 137 i snittpuls trots jag bara drog med 100 i snittwatt. Visar i princip aldrig fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *