Vastus

Jag gillar inte min Vastus muskel i vänster ben, den behövs med gör ont. Sprang en fin solig vindstilla morgonrunda med Raj i Fyledalen, so far so good. Hade en härlig känsla, trotts jag är väldigt morgontrött. Benen var pigga och hunden var både galet glad och pigg. Sprang till Tegelbruksbacken och tillbaka, en runda som är ganska  lättsprunget, förutom i den backen. 120 höjdmeter totalt på milen som vi sprang. Kändes bra uppför Tegelbruksbacken som stiger dryga 55 höjdmeter på en kort sträcka. Nerför kändes det lite svårt att släppa på men hade en km tid (6:e km) på 3:45 ändå A1. Kort därpå kände jag va problemen som jag haft sista tiden, trots relativt svag kupering sista 4 km så gjorde det allt mer ont och sista 2 km små haltade man fram. Trist att det inte verka fungera att springa, för springa vill jag göra mer av. Dock var löppasset det ända inplanerade denna veckan men hoppades att det skulle hålla.

Upp emot 50 % bör vara löpning för en skidåkare under sommarhalvåret men tyvärr verka jag inte ens vara nära att kunna springa så mycket oavsett terräng. Har sprungit ungefär 1-2 gånger per vecka i år och förra veckan blev det 3 pass löpning/skidgång, tyvärr vill det inte fungera att springa så mycket som ändå är så lite. Sen har de två loppen (5 och 10 km) i maj månad tagit för hårt med facits i hand. Nu är jag bitter men blickar framåt. Blir troligtvis inte mer löpning fram till Stockholm Challenge om 2,5 veckor, precis som ifjor då jag hade också hade uppehåll fram till tävlingen p.g.a. en inflammerad häl. All övrig träning ska inte påverkas och efter 30 min stretchning känns det bättre och det ska nog gå bra att köra skateintervaller ikväll.

Sträcka:
10 km
Hastighet:
12,7 km/h
Tempo:
04:43 min/km
Maxpuls:
155 slag/min
Snittpuls:
138 slag/min
Kaloriförbrukning:
574 kcal
Intensitet:
12
Medelkadens:
83
Träningseffekt (TE):
2,8
Höjdmeter Upp:
120 m
Nedstigning:
126 m

 

 

2 tankar kring ”Vastus

 1. Oskar

  Vad använder du för inlägg i skorna? Formgjutna? Hur längesen fick du dom gjorda? Springer inte alltid i mina men inbillar mig att det är positivt för benhinnor och liknande.
  Sen ska du ju inte springa på hårt underlag i tex tunna salomon skor.
  🙂

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   De är formgjutna och det är snart 4 år sedan dem gjordes i Uppsala och fick ganska nyligen besked att de borde formas om vilket borde funka var som helst som gör det. Ska testa springa mer utan dem, men har inte haft problem med benhinnor på senaste tiden. Dock skulle jag inte springa i terräng p.g.a. mer belasting i sidled utan mer platt terräng och det var därför jag har sprungit i tunna Salomon skor. Ska testa att springa utan inlägg, antingen blir det bättre eller sämre! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *