Väckt igång kroppen på VM- banorna

Resan hit till Prince George som ligger i British Colombia (samma provinse som Vancouver) gick bra, lite försenad flyg sista flyget från Vancouver till Prince George som ledde vidare att vallalådorna inte kom med men de dök upp idag på kvällen så nu är allt frid och fröjd.

Vi delar vallabod med mongolerna så fick låna lite utrustning där som gjorde att vi kunde ge oss ut på ett kortare pass, mest för att kicka igång kroppen och testa banorna, för vår del är det inte tävling förrän på söndag så finns lite tid att förberedda oss här ute i ödemarken. I Prince George bor det drygt 70 000 dock men annars är det glest här och skulle få Norrlands inland att vara tätbefolkat. Nio timmar tidsomställning har man genomlidit men som många gånger förr så har tidsomställningen för min del gått väldig bra och det kan dels beror på att jag inte sov något på resan hit och var uppe i styva 31 timmar i sträck. Kan meddela att jag sov mycket bra i natt. 

Till dagens pass så blev det en kortare runda som sagt, där jag bl.a. själv körde fyra varv på 2,5:an, en mycket fin slinga och förhållandena var rena drömmen. Tryckte också på lite här och där på skejtlaggen för känna på det lite. Är bra stämning både i spår och i övrigt, men få verkligen säga att canadensarna är väldig trevligare och mycket glada att vi är här och deltar i VM. Den stränga kylan verka hålla sig borta något nu också vilket är bra då det åtminstone går att tävla, var -22 i natt och på morgonen men när vi väl åkte under dagen så var det nog inte mer än -10, lägg då till sol så det blev ganska varmt att åka. 

Annars fick jag en trevlig alla hjärtan dag present av min Therese som skickat hjärtchoklad, de är visserligen slut nu redan men det var något överraskande som hon packade ner i väskan. Första alla hjärtans dag som par så är jag på andra sidan jorden, som det kan bli. 

Team Leder Andersson.


Under sista varvet körde jag, guide Florian och hans pappa Rupert, oklart dock vilken roll Rupert har här men jag ska försöka lära honom hur det går till då han åker till Sapporo som är nästa tävling själv som ledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *