Träningstävling sprint

Sist jag körde skejtsprint var 2015 i Bruksvallarna, bilden är dock från distansloppet under samma helg. Foto: Skidzonen

Idag bjöds det på en liten sprinttävling på ÖSK. Vi var en hel del som ställde upp och det var skejt på en något förkortat sprintbana som gällde. Vi killar åkte nästan hela herrsprintbanan som var knappt 1,2 kilometer lång.

Efter lite uppvärmning och lite impulser så drog man igång med prologen. Man gick efter egen klocka och jag tickade in på 2:52 minuter, vilket nog var den sämsta tiden med marginal. Banan var rolig och bra men väldig isig här och där, mitt värsta underlag men det var väldigt lärorikt att åka på detta underlag. Man måste ju träna på det man dålig på, gäller både underlag och vilken typ av skidåkning det är. Var omkring 25 sekunder efter de snabbaste i prologen.

Sedan körde vi tre heat med fyra eller fem i varje heat. De två bästa gick vidare i form av att bli uppflyttade till det bättre heatet. Svårt om man redan var i det bästa heatet men ni fattar. Jag som var sämst, var trogen i det tredje och sämsta heatet i alla heat. Kunde hänga med i nästan 100 meter innan jag fick tacka för mig i varje heat. Jag och Carl Olander hade en liten duell om jumboplacering men det var aldrig någon riktigt duell, utan jag var alltid 2-3 sekunder efter i mål. Götalandsduellen kan man kallar den.

Var ändå roligt att köra en sådan träningstävling, även om resultatet inte var så bra som man hoppas på. Tyvärr så svara kroppen så dåligt som den borde om man kan säga så. Trots jag tog i hela tiden så kom jag aldrig över 90 % av max. Ju längre man håller på med medicineringen ju färre slag slår hjärtat. Man vill inte klaga men det är faktiskt så. 173 (89 %) är den pulsen jag lyckas komma upp i de senaste tre försöken jag har gått på max. Svårt att åka sprint fort när inte hjärtat slår snabbare. Rent tekniskt var det ganska bedrövligt, kändes som jag inte alls kunde åka ut som man borde. Gillar visserligen inte underlaget som rådde idag men man ska kunna åka bättre än så här trots allt. Vet inte riktigt hur man ska ta sig vidare från det här men det löser sig kanske.

Är hur som helst nöjd över dagens prestation trots allt, är lite närmare nu än vad jag har varit förut. Visserligen har jag bara åkt en skejtsprint innan och det var i Bruksvallarna 2015, om jag inte minns fel. Stort tack till alla inblandade som gjorde denna sprinttävling möjlig. Har kört en liknade träningssprint förut. Det var sommaren 2015 när jag körde staksprint tillsammans med DSA. Kan väl säga att jag var bra mycket mer konkurrenskraftig då än vad jag är nu och framförallt på snö.

På eftermiddagen drog jag iväg och körde ett kortare distanspass på en och en halv timme. Bara stakning och det gled på bra trots det inte hade hunnit bli minusgrader än. 24,2 kilometer och 477 höjdmeter hann man med innan man var klar för dagen. 112 i snittpuls hade man så det var inte högt direkt. Kände mig annars pigg och stark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *