Testrace + test av ny stavlängd

Sist jag försökte tävla i skejt, Gällivarepremiären i november förra året. Foto: Linda Andersson

Dags att summera denna onsdagen som har inneburit lite träning i fina vinterförhållanden. Dagen började dock med lite sovmorgon vilket behövdes då jag hade flow igår när jag pluggade så det blev sen läggdags, så det var välbehövligt med lite sovmorgon. Åkte hur som helst till Östersund skidstadion för att genomföra ett testrace i den fria stilen, jag körde samma bana som när skiduniversitet körde testrace den 30 december, då tre varv och idag nöjde jag mig med två varv.

Siffror från testracet:

  • Tid: 23:42 min
  • Distans: 8,34 km
  • Snitthastighet: 21,1 km/h
  • Maxhastighet: 49,8 km/h
  • Snittpuls: 171 (88 %)
  • Maxpuls: 179 (92 %)
  • Höjdmeter: 279 m

Tyckte jag genomförde detta testrace helt okej och höll jämn fart, ett steg åt rätt håll tror jag men hoppas jag kan trycka på och orkar mer längre fram i vintern. Var kallt idag (-13) och ungefär likadana förutsättningar som när jag tävlade här på nästan samma bana för nästan exakt ett år sedan. Hade ganska låg snittpuls men märker tydligt när jag dra på mig mjölksyra att pulsen håller sig jämn utan att vara så värst hög, fler såna pass så ska man väl både kunna åka fort och få upp pulsen till mer normala nivåer. Jag var hur som helst riktigt trött efteråt och vara nära att spy vilket aldrig har hänt förut när jag tränar eller tävlar.

Jag hann även med ett sent pass på kvällen då jag stakade lugnt med mina nykapade Swix Triac 3,0, 153 centermeter långa är dessa skönheter nu och det är vad jag får ha när jag tävlar om man nu ska följa FIS fåniga regelverk och det måste vi om vi vill tävla. Jag körde kvällens pass mest runt på 3:an, lite flackare terräng men det kändes bra med den nya längden och det var lagom att inte hålla på mer än exakt de 90 minuterna som jag var ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *