Talludden Trail 2021

Foto: Trailmakarna

Tänkte börja med racerapport från lördagens lopp men det blir gårdagens istället. Gårdagens lopp var inte lika djupgående som lördagens lopp, vann ju med över åtta minuter och var rent allmän odramatiskt men vackert lopp på alla sätt. 

Resultat 

Jag var lite mör i benen efter sprungit Hoka Torekov-Båstad dagen innan men efter lite uppvärmning så mjukade benen till lite. Talludden Trail 20 kilometer gick kl:13, de övriga distanserna gick kl:11 där Therese deltog. Lång väntan men åt en rejäl frukost och stod mig bra. Banan vi skulle springa gick först ca: 750 meter till Snöresjöleden som vi sprang tre varv och sen samma väg tillbaka. 20 kilometer drygt i vacker men tuff terräng, inte så kuperat men knixigt med många snäva svängar. 

Banprofilen på Snårsjöleden.

Jag tog starten direkt utan att alls gå speciellt hårt, låg på tröskel på sin höjd men mer omkring A2 under hela loppet. Hade sällskap i ungefär två kilometer, sen kom en längre stigning och jag kom loss. Höll sedan på att springa lite fel och tappade några sekunder men annars tuggade jag på och försökte springa stabilt och säkert på första varvet då jag inte sprungit på banan förut. Ut på andra varvet av tre så började ett knä kännas lite efter en nerförsbacke. Hade sprungit i ungefär nio kilometer och fick ta det lite lugnt i främst vänster svängarna. Kände att jag hade koll så det var bara att hålla tempo mer på de mer lättare partierna på banan. 

Ut på sista varvet så kändes det lite bättre i knäet igen men tog det lugnt utför men tryckte på uppför. Jag missade att ta sportdryck efter första varvningen efter sju kilometer så jag testade att köra helt utan vätska och energi. Efter knappt 1:28 timmar så kände jag mig lite krispig men då hade jag bara tio minuter kvar att springa och hade mestadels nerförsbacke kvar. Kändes helt okej men behövde inte förta mig vilket var ganska skönt ändå. 

Resultat med mellantider

Siffror:

  • Tid: 1:38:23 min
  • Distans: 20,81 km
  • Snittempo: 4:43 min/km
  • Höjdmeter: 384 m

Pulsbandet fungerade inte men skulle tro jag hade omkring 160 (83%) i snittpuls. Snittempot skvallrade om att det inte var snabblöpt direkt trots inte så värst mycket kupering. Få nog säga att det var en av de svåraste och tekniska lopp jag har sprungit och fint arrangemang. Loppet gick strax söder om Örebro och var ett perfekt stopp på vägen upp till Östersund. 

Foto: Trailmakarna
Foto: Therese Andersson
Varvning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *