Stakintervaller och teknikstrulÄntligen fredag och fortsatt finväder. Vet inte om jag ska börja med det roliga (och jobbigast) eller det tråkiga. Kan väl börja med senaste. Jag och mina teknikprylar är inte bästa kompisar. Det är framförallt gopron som jag gillar skarpt när den funkar. Senaste tiden vill jag bara lämna den på återvinningen. Har laddat den i fyra (!) dygn nu och idag ville den både starta och fungera. Till en början i alla fall. Fick troligtvis coola actionbilder av den på dagens intervallpass. Synd bara när jag ska synka över bilderna till appen så hänger den sig och efter någon timme så stängs den av. Och nu är den stendöd igen. Har en känsla att så ska det inte vara, någon som vet eller haft samma strul? Dessutom har de världens sämsta och märkligaste support. 

Min pulsklocka lever också sitt egna liv men den visar åtminstone livstecken. Idag visade så mycket livstecken att pulsangivelsen var rätt hela tiden under den dryga timmen jag åkte. Sen att jag inte fått över datan till appen så jag kan se mer exakta data är en annan sak. Snart är man väl glad om bilen starta. Och när man ändå är inne underliga och oförstående händelser så lyckades min armbåge bara bli bättre och bättre ju hårdare jag körde idag. Konstigt också att den bara blivit värre efter lite vila från fysiska åkommor. 

Till dagens träning då, den kändes bra i det vackra vinterlandskapet. -5 och en del vind idag, men en som som värmde ganska bra. Efter värmt upp i 15 minuter så körde jag en tröskel på 15 minuter. På dessa 15 minuter hann jag köra ett varv runt 3:an, 1,7:an och Björnberget, en sträcka på knappt 5,3 kilometer. Stämmer detta så ger matematiskt det en snittfart på ungefär 21 km/h. Stämmer det så för jag vara nöjd, det låg faktiskt en hel del drivsnö i spåren som gjorde det extra tungt. Åtminstone min teori. Jag drev bra i puls och hade nog omkring 165 (86 %) i snittpuls. Sedan vilade jag två minuter och körde sedan 5x ”60/60” intervaller runt 3:an, lyckades faktiskt hinna runt varvet på nio minuter trots jag många gånger hade lägre än promenadfart under vilan. Hade sedan två minuter vila igen innan jag avslutade festen med 5x ”30/30” runt 1,7:an. Noterade 178 (92 %) som högsta puls idag, bra det för mig på så korta intervaller. Jag hade en bra känsla idag, så bra att jag höll igen en aning under de korta intervallerna. Hoppas på samma känsla på söndag och att skidorna går bra. 


Bra när den funkar, inte lika bra när den inte funkar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *