Skejtintervaller

Svårt att vara gladare än så, nu när typ denna vintersäsong ser ut att ställas in mer eller mindre. Glad då att man snart ska bli pappa och att man har en fantastiskt sambo som stöttar i vårt och torrt.

Drog ut sent idag på ett intervallpass skejt, faktiskt säsongens första intervallpass på längdskidor och mitt första intervallpass skejt sen juli, då jag körde testrace ned Thorn och Stenersen. Eftersom de senaste dagarnas dystra besked kring pandemin och dess effekter på vårt tävlande den här säsongen så kan jag väl säga utan att överdriva att motivationen överhuvudtaget att köra intervaller idag inte var på topp. Det gick trots allt helt okej och hade en pigg kropp men var lite bekväm så blev kanske inte så trött som jag borde bli. Sen var det löst på vissa delar, som gjorde att stavarna sjönk ner lite här och där. Jag började köra en kuperad tröskel på 15 minuter och fem kilometer, 128 höjdmeter och 149 (77 %) i snittpuls. Var egentligen lite underkant tröskel och det draget var besvärligt att köra då jag sjönk ner med stavarna lite väl ofta. Övriga intervaller var:

  • 4:27 min – 1,23 km – 152 (78 %) snittpuls – 57 höjdmeter – 16 fallmeter
  • 4:41 min – 1,68 km – 162 (84 %) snittpuls – 21 höjdmeter
  • 6x”30/30″

Glömde klocka av sista intervallen som var 6x”30/30″ men skrämde upp pulsen till 178 (93 %) men försökte mest åka avslappnat när jag körde de korta trettiosekundersintervallerna. I övrigt hade jag låg puls men i dessa tider så känner jag ganska omotiverad att köra så det blir lite som det blir. Det lär bli diverse testrace med andra oavsett, så lär kunna ta ut mig där. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *