P4 Malmöhus och klubbträning

Tom med flera blev motvilligt fotograferad under klubbpasset nu ikväll.

Blev inte många timmars nattsömn natten till idag, då jag såg golf US Masters. Har säkert tittat någonstans mellan 15-20 timmar men när allt avgjordes så hade jag redan somnat. Typiskt. Kul att spanjoren Sergie Garcia vann, han var grym redan när jag växte upp och började spela golf och han är eller snarare var en av de bästa golfspelarna någonsin som aldrig hade vunnit en major. Henrik Stenson var en annan som förra året lyckades vinna British Open på ett sätt som kommer att komma ihåg som en av tidernas svenska enskilda största prestationer. Enligt mig.

En annan anledning till varför det inte blev så många timmar i sängen i natt var att jag skulle till Malmö på en radiointervju för Malmöhus räkning. Till min stora men glädjande och  förvåning så var det Kalle Lind  och Martina Greiffe, som intervjuade mig i direktsändning. Rolig och klok han där Kalle, men jag har dessvärre inte tagit tid att lyssna på hans podcast, Snedtänkt med Kalle Lind. Tyckte intervjun gick bra trots jag inte hade några förberättelser alls. Intervjun var kort så man fick inte med så mycket som man kanske hade hoppas på, men ändå det viktigaste som vi hade återkommit den här vintern. Sen blev det också lite försenat än utsatt tid p.g.a. av den tragiskt terrordådet i Stockholm, ditt ska jag förövrigt till imorgon. Första gången jag är i en radio studio och då förstås första gången jag var med i radio live. Kände mig lite som att vara med i Nilecity, nostalgi den serien alltså.

Man kan lyssna på radiointervjun här, jag kommer in strax innan 2:38:00 i sändningen.

Fortsatte sedan min färd till studentstaden Lund för att passande nog studera. Nu läser jag Nordisk historia. Det skulle vara en bok på Lunds stadsbibliotek som jag behövde få tag på. Turligt nog så hade jag sparat mitt gamla bibliotekskort som skaffade i samband när jag studerade på SLU Alnarp 2010- 2013. Tror det var lite litteratur jag använde då jag gjorde mitt examensarbete som var Golfbanans miljötänk, idag och igår. Den som har mycket fritid att läsa mitt 110 sidor långa arbete få fråga mig efter arbetet helt enkelt. Problemet med dagens vistelse på Lunds Stadsbibliotek var att boken jag sökte och behövde var utlånad, men fick trots allt mycket nytta gjort ändå. Tanken var god som man brukar säga. Naivt av mig att inte förboka boken, få skylla mig själv. Hemma på gården får man ingen studie ro, bara livsstils ro vilket inte är så illa det heller. Studie ro kan man få någon gång mellan 22:00 till 06:00, en bra tid att sova annars.

Har annars till stor del letat parkeringar, både i Malmö och Lund. Det har förvisso inte varit så svårt men idag ska man ju parkera med SMS, App och vet fan och hans moster. Man få ju vara glad om det går att betala med sitt vanliga bankkort, för det kan jag meddela inte funka överallt. Kostade förövrigt en förmögenhet att parkera. Var vad det för fel förr? Då kunde man ta sina mynt som ständigt låg i bilen och betala snabbt och enkelt. Bättre förr (ibland). Nu är det väl nån stadsbo till miljöpartist som säger att jag kunde åka kollektivt. Det hade jag velat göra om nu det fanns kollektivtrafik där jag bor, men istället har de lagt ner busslinjen i grannbyn (som var närmsta busshållplats tidigare). 2,5 kilometer har man till närmsta busshållplats idag, alldeles för långt för att vara 2017 och på en sådan tätbelkat område som Skåne är i stort sätt hela länet.

Har alltså tillbringat hela min dag i västra Skåne. Eller som jag bruka säga, från Amishfolket i sydöstra Skåne till civilisationen i västra Skåne. De där västskåningarna lyckas med att vara lite snabbare och lite förre mest hela tiden oavsett vad det är.

På eftermiddagen fortsatte jag min dag med att springa en runda med Johan Elfsberg i Lödde sandskog. När jag studerade på Alnarp bodde jag i Bjärred som i sin tur låg nära Lödde sandskog som ligger utanför Löddeköpingen och E6:an. Här sprang jag en del när jag hade problem med benhinnorna, vilket börja bli för några år sedan nu. Då tränade jag alldeles för mycket på fel underlag och blev skadad, därför var det bra då för mig att springa i den lilla mjuka fina sandskogen i Lödde. Om jag hade lite hopp om att konditionen var på väg uppåt igen så blåste den bokstavligt talat bort idag. Var tämligen jobbigt att springa runt på skogsstigarna och grusvägarna vi sprang på. Knappt en timme var vi ute med ett snittempo på 5:10 min/km, snittpuls 133 (68 %) och 33 fruktansvärt jobbiga höjdmeter.

Sa i radiointervjun att jag inte tränade så mycket under denna tiden på året, men idag blev det minsann dubbelpass. Åkte till Lund efter löppasset och deltog i klubbträning på rullskidor. Kul att träffa både gamla och nya ansikten på träningen. Dock vet jag inte hur glada dem var att se mig för de flesta ställde av mig fint i den kraftiga medvinden mot Dalby. Var annars lite mindre hets än vanligt men som traditionsenligt skruvades tempot upp på slutet, tur att jag åkte på 3:or. Trots passet blev nästan två timmar långt så kändes det muskulärt bra, lite A2 + spurt på slutet blev det, annars lugn och fin A1- pass. Första gången på länge jag åkte ett distanspass med klubben, brukar normalt sätt åka på 4:or men inte idag. Annars var det sig likt, drar inte en meter i onödan, likt Petter Northug. Snittpulsen landade på 137 (70 %) och snittfarten blev 16,7 km/h. Rundan vi åkte var Vipeholm – Dalby via Sjöstorp – S.Sandby + lite extra i byn och sen tillbaka till Vipeholm igen via Hardebergaspåret. Denna runda mätte 30,5 kilometer och det blev 200 höjdmeter som stakades för min del.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *